Webinar za roditelje – Mediji i dječiji razvoj

Mediji i dječiji razvoj zaokupljuju pažnju roditelja već neko vrijeme, a posebno u doba opasnosti od virisakorona, kada su djeca više u zatvorenom prostoru zbog čega će im Udruženje Roditelji i portal Roditelji.me omogućiti da u petak, 20. marta, od 18 sati prate besplatni webinar na tu temu koji će voditi psiholog i psihoterapeut, Žarko Ivanović.

Djeca odrastaju u digitalnom dobu, a izazov koji je pred roditeljima je pitanje Kako da ih podrže i zaštite u isto vrijeme?. Ne postoji univerzalan odgovor na ovo pitanje, ali dio odgovora koji je zasigurno tačan jeste da roditelji budu uključeni i prisutni.

Na webinaru biće govoreno o uticaju medija na dječiji razvoj, ulozi roditelja u ispravnom korišćenju digitalnih tehnologija i novih medija, a roditelji će dobiti savjete i preporuke kako da se što uspješnije snađu u digitalnom okruženju.

Dio webinara biće posvećen traganju za odgovorom na pitanje Kako provoditi vrijeme u doba korone?.

Uz to, roditelji će imati priliku da kroz direktnu komunikaciju sa predavačem postavljaju pitanja, iznose dileme i čuju iskustva drugih roditelja.

Webinar realizujemo putem online platforme Zoom. To znači da ga možete pratiti iz svojih domova, ali je važno da se pripremite i preuzmete ovu aplikaciju putem sledećeg linka: https://zoom.us/support/download. Možete je instalirati na računaru ili telefonu.

Svi roditelji za učešće se mogu prijaviti najkasnije do petka, 20. marta do 15 sati, i to putem email-a: [email protected] ili telefona 020 511 983.

Prijavljeni roditelji dobiće pozivnicu/link za praćenje predavanja.

Online predavanje organizuje se u okviru projekta Prevazilaženje izazova roditeljstva u digitalnom dobu koji je podržan kroz regionalni program Mediji za građane – Građani za medije: Jačanje kapaciteta nevladinih organizacija za razvoj medijske i informacione pismenosti koji u Crnoj Gori sprovodi Institut za medije, a koji finansira Evropska unija i kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply