Nastavni materijal na Youtube kanalu, Viber grupama i televizijama

Ministarstvo provjete izradiće i narednih dana dostaviti svim školama uputstvo o načinima komunikacije i praćenju materijala za vrijeme obustave nastave u Crnoj Gori zbog koronavirusa.  To upustvo služiće za olakšavanje i usmjeravanje komunikacije, razmjenu materijala, predavanja i ostalo, a iz Ministarstva objašnjavaju da ga je potrebno razlikovati od plana nadoknade nastave koji će, kao ključni i formalni dokument, biti naknadno usvojen.

Komunikacija tokom obustave nastave bi, između ostalog, trebalo da uključuje snimanje i emitovanje video-materijala na youtube kanalu, a ministar prosvjete sjutra će organizovati sastanak sa čelnicima televizija, kako bi dio nastavnog sadržaja bio emitovan i na taj način. Osim toga, plan komunikacije uključivaće razmjenu materijala putem uobičajenih kanala poput viber-grupa, ali i e-platforme i slično.

Na današnjem sastanku ministra Šehovića sa direktorima dijela škola i obrazovnih institucija i ustanova istaknuto je i da će svi resursi svakoga u obrazovnom sistemu biti podređeni djeci.

„Svima apsolutni prioritet treba da bude zaštita zdravlja djece jer, nastava se može nadoknaditi, a zdravlje teže. Međutim, naša je obaveza da svoj dio posla, a to je upravo nastava, pa makar i u ovom neformalnom obliku, dođe do djece“, zajednički je zaključak sa sastanka.

Učesnici su pozdravili dosadašnju otvorenost svih medija za saradnju po pitanju očuvanja zdravlja u zemlji, kao i otvorenost svih drugih društvenih činilaca, i pozvali sve subjekte koji misle da mogu da daju doprinos ovoj temi, da kontaktiraju Ministarstvo prosvjete.

Sastanku su prisustvovali direktori Zavoda za školstvo, Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, Centra za stručno obrazovanje, Ispitnog centra, i direktori gimnazije „Slobodan Škerović“ i srednje stručne škole „Vaso Aligrudić“.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply