Od ponedjeljka ne rade škole, vrtići i univerziteti

Sve javne i privatne obrazovno vaspitne ustanove u Crnoj Gori od ponedjeljka neće raditi najmanje 15 dana, zbog koronavirusa, odlučio je Nacionalni koorinacioni tim za zarazne bolesti.

Kako je saopšteno na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika Tima u proširenom sastavu, roditelji, staratelji, usvojitelji i samohrani roditelji djece do 11  godina imaće plaćeno odustvo sa posla, osim zaposlenih u zdravstvenim ustanovama. Narednih dan ili dva, Vlada će objaviti detalje primjene ove odluke koja se odnosi na plaćeno odsustvo i u privatnom i u javnom sektoru. Svim poslodavcima naloženo je da zaposlenima omoguće obavljanje poslova i radnih zadataka od kuće, u skladu sa prirodom posla.

“Ovo radimo zbog toga da ne bismo došli u situaciju da se bavimo posljedicama. Da zaštitimo djecu i nastavni kadar”, kazao je ministar prosvjete, Damir Šehović.

On je najavio da će se narednih dana pozabaviti planom nadoknađivanja nastave i o tome obavijestiti javnost.

Šehović je pozvao na razumijevanje donošenja ovih odluka jer se donose da bi se djeca zaštitila, a ocijenio je da je sve ostalo manje važno.

“Važnije je da zdravlje djece i nastavnog osoblja od svega ostalog”, poručio je on.

Privremeno se obustavljaju sva javna i privatna okupljanja i skupovi, zabranjuje i ulazak kruzera i jahti, a Ministarstvu unutrašnjih poslova predloženo je da privremeno zatvori manje granične prelaze i granične prelaze za pogranični saobraćaj.

Izvor: Vijesti

Zabranjen je ulazak u zemlju licima koja dolaze iz Slovenije, Njemačke, Francuske, Švajcarske i Danske, a zabranjen je i odlazak u te zemlje.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply