BrainOBrain dodijelio stipendije za devetoro osnovaca

Dječja akademija BrainOBrain dodijelila je stipendije u vrijednosti od 18.000 eura za devetoro djaka iz tri osnovne škole u Podgorici za edukaciju u BrainOBrain programu. Njima su uručene stipendije od po 2.000 eura.

“Kao društveno odgovorno preduzeće, prepoznali smo potrebu djece da pored osnovno školskog obrazovanja ovladaju nekim dodatnim intelektualnim i životnim vještinama koje će im pomoći da se bolje snadju u školi, a kasnije i u poslovnom i ličnom životu”, kazala je licencitana BrainOBrain edukatorka, Jasna Dautović.

Prema njenim riječima, u saradnji sa nastavnicima i direktorima osnovnih škola Sutjeska, “Radojica Perović” i „Štampar Makarije“ pažljivo su birali najbolje đake u želji da ih nagrade i podstaknu na dalji rad i razvoj, kao i da im uliju vjeru da je u obrazovanju budućnost. Stoga su, kaže ona, odlučili da dodijele stipendije za devet đaka, u visini od ukupno 18.000 eura.

“Benefiti programa, koje smo već za ovako kratko vrijeme uspjeli da uočimo kod djece koja idu u našu školu, podstakli su nas zapravo na ideju o stipendijama, koje će nam omogućiti da zaista ispratimo razvoj djece kroz tri i po godine BrainOBrain programa, u saradnji sa njihovim nastavnicima u školi, i da pokažemo u praksi benefite o kojima govorimo. Tako, prateći naših devetoro stipendista kroz BrainOBrain će i sami nastavnici u školama moći da prate i svjedoče kako se kod njih razvija proces razmišljanja, zaključivanja i rješavanja zadataka i situacija sa kojima se suočavaju“, rekla je Dautović.

Ona navodi da je BrainOBrain napredni program za djecu od četiri do 14 godina, koji omogućava pravilan razvoj mozga, intelektualnih sposobnosti i životnih vještina, kombinujući mentalnu aritmetiku, NLP tehnike, neurobik vježbe i pozitivnu psihologiju.

Prvi centar u Crnoj Gori je otvoren u septembru 2018. godine, Master centar u Paladi, a u međuvremenu još jedan centar u Podgorici, na Starom Aerodromu.

Dautović navodi da je sam program BrainOBrain međunarodno priznat franšizni program, izvorno je nastao u Indiji 2003. godine. Od tada se, kako kaže, uspješno primjenjuje u 42 zemlje svijeta, ima preko 950 uspješnih centara kroz koje je prošlo više od 2 miliona djece.

„Vizija BrainOBrain centara u svijetu nije da bude samo škola već centar za stvaranje kvalitetnih međuljudskih odnosa, centar u kojem djeca dobijaju šansu da ostvare svoje najveće potencijale i u kojem vodimo računa o porodičnim vrijednostima. Sigurni smo da će djeca uživati i prije svega imati jedno vrijedno životno iskustvo. Želim da im čestitam na marljivosti koju su do sad pokazali u školi i zbog koje smo ih izabrali i da poželim dobrodošlicu, njima i njihovim roditeljima, u našu BrainOBrain porodicu“, rekla je Dautović.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply