Nema grijanja u nekoliko škola, u Kolašinu bez nastave

Učenici OŠ “Risto Manojlović“, SMŠ “Braća Selić“ i Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Kolašinu danas neće imati nastavu, zbog nedostatka lož ulja za grijanje. I učionice u petrovačkoj Osnovnoj školi “Mirko Srzentić” su bez grijanja, zbog čega se izvodi skraćena nastava.

Kao su Vijestima kazali u Ministarstvu prosvjete, “u nekoliko škola potrošene su zalihe lož ulja“.

“U toku je procedura kod Uprave za imovinu za nabavku dodatnih količina. Problem će biti riješen u narednih nekoliko dana, a časovi će, naravno, biti nadoknađeni“, najavili su iz Ministarstva.

U rješavanju problema hladnih učionica uključila se i kolašinska lokalna uprava. To su Vijestima potvrdili iz Opštine, ne precizirijaću o kojem iznosu je riječ. Prema nezvaničnim informacijama, iz opštinske kase biće opredijeljeno oko 1.000 eura za nabavku lož ulja za škole.

U Petrovcu su roditelji učesnika Osnovne škole “Mirko Srzentić obavijestili predsjednika Skupštine opštine Krsta Radovića da nema grijanja, koji je pozvao ministra prosvjete Damira Šehovića da obezbijedi elementarne uslove za izvođenje nastave.

” Kako sam obaviješten od roditelja djece iz Petrovca da u osnovnoj školi “Mirko Srzentić” ne radi  grijanje, da se održava skraćena nastava dužan sam da sa širom javnošću podijelim zabrinutost. Ovim putem apelujem na nadležno Ministarstvo i na gospodina Damira Šehovića da u što skorijem roku obezbijedi i poboljša elementarne uslove za boravak djece u školi i neometano odvijanje nastave”, kazao je Radović.

Prema njegovim riječima  činjenica je da republički nivo kontinuirano ne posvećuje potrebnu pažnju obrazovnim institucijama u Budvi.

“Ovo je više nego zarinjavajuće s obzirom na to da živimo u 21.vijeku i da ova škola nema osnovne uslove za rad. Takođe, ističem činjenicu da je Opština Budva budžetom izdvojila oko 150.000 eura za poboljšanje uslova za rad u vaspitno obrazovnim institucijama. Ne uzimam za zlo što gospodin Miodrag Šćepanović kao direktor ove škole nije prisustvovao Sjednici Skuštine na kojoj je razmatran Izvještaj o radu JU OŠ “Mirko Srzentić” u 2018-2019 godini što je bila prilika da upozna javnost sa postojećim problemom”, naveo je Radović u saopštenju.

On se, kako je naveo, obratio zahtjevom predsjedniku opštine Marku Careviću da u okviru mogućnosti i nadležnosti izdvoji sredstva za plaćanje nafte za grijanje JU OŠ “Mirko Srzentić” u Petrovcu.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply