Pravimo čestitke i otkrivamo zašto ličimo na roditelje

U Razvojnom centru Nikšić udruženja Roditelji, ove sedmice stariji školarci će saznati zanimjivosti o genima i učestvovati u interaktivnom kvizu. Osim toga, pripremili smo kreativnu radinicu u susret Danu žena, na kojoj će drugari praviti čestitke i pokloniti ih dragim damama.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak 3. marta u 18 sati biće održana radionica pod nazivom Tajne gena, a namijenjena je djeci uzrasta od 8 do 14 godina.

Djece će na edukativnoj radionici saznati zanimljivosti o genetici i dobiti odgovore na pitanja: Kakva je građa ćelije i DNK? Koliko gena imaju ljudi? Šta označavaju geni i kako nasleđujemo osobine? Zašto ličimo na svoje roditelje? Koja je razlika između nas i šimpanzi? Koliko je dugačka DNK? Takođe, imaće priliku da upoređuju informacije koju sadrži DNK i računari, i razvijaju timski duh kroz interaktivni kviz. Radionicu će voditi Ksenija Milović, a broj mjesta ograničen je na 15.

U petak 6. marta u 18 sati počinje nova kreativna radionica Šareni Kutak, u susret predstojećem prazniku, Danu žena.

Cilj radionice je podsticanje kreativnosti i mašte kod djece školskog uzrasta. Mališani će stvarajući učiti o magiji boja, a ujedno i obilježiti nastupajući praznik, 8. mart ukrašavajući čestitke koje će pokloniti mamama, sestrama, učiteljicama. Radionicu će voditi Marija Kavaja, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 10 godina. Broj mjesta ograničen je na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply