Razmatraju gradnju kružnog toka, ako to ne bude moglo mogući semafori

Gradonačelnik Podgorice zadužio je Agenciju za izgradnju i razvoj da narednh 10-ak dan razmotre da li je u ulici 27. marta, na raskrsnici kod zgrade Kalezić (Zabjelska Vektra) moguće graditi kružni tok, a najavio je mogućnost da, ako to ne bude tehnički izvodljivo, na tom mjestu postave semafore kako su tražili zabrinuti roditelji đaka škole Oktoih.

Savjet roditelja OŠ Oktoih iz Podgorice tražio je više puta od Sekretarijata za saobraćaj Glavnog grada da u Ulici 27. marta ispred Zabjelske Vektre postave semafore, jer je raskrsnica koja se nalazi u blizini škole potpuno nebezbjedna posebno za djecu koja dolaze iz velikog broja zgrada izgrađenih ispod brda Ljubović.

Roditelji traže semafore kod Zabjelske Vektre

Gradonačenik Ivan Vuković smatra da je na tom mjestu najbolje rješenje gradnja kružnog toka ali da će nadležni u Agenciji procijeniti i odlučiti šta je potrebno uraditi.

“Ako to ne bude tehnički moguće mi ćemo možda ili vrlo vjerovatno tamo ugraditi semafore, kako to roditelji traže”, kazao je on odgovarajući na pitanja građana postavljenih na Facebooku.

Očekuje da će za dvije sedmice obavijestiti građane o novom predlogu rješenja

Prvi predlog Sekretarijata za saobraćaj Glavnog grada je bio da se na toj lokaciji postavi vertikalna saobraćajna signalizacije i da se kontroliše zabrana parkiranja u jednoj od saobraćajnih trka odnosno na kolovozu. To rješenje nije zadovoljilo roditelje čija djeca idu u Oktoih školu jer smatraju da nije dovoljno.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply