Naredne sedmice usvajamo nova znanja i vještine kroz igru

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice roditelji i mlađi drugari sa roditeljima će se zabaviti učestvujući zajedno u različitim igrama, ali će i vježbati preciznost. Djeca osnovnoškolskog uzrasta će interaktivnom metodom otkriti najlakši način učenja.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar

U srijedu, 4. marta u 19 sati počinje radionica Ajde da se igramo, sa našim drugarom, dječjim animatorom Žarkom Žapcem, u toku koje ćemo se posvetiti na još jedan način pamćenju.

Često kažemo da “djeca upijaju poput sunđera”. To je zato što stalno uče kako da uspostave nove veze. Ona stalno uče kako da uspostave vezu između onoga što opažaju i onoga što se u svijetu može otkriti. Djeca, kao i odrasli, nastoje da svako iskustvo povežu sa onim što već postoji, što već znaju i što im je na neki način blisko.

Radionica je namijenjena roditeljima i djeci uzrasta od 5 do 8 godina. Kako bi se postigli što kvalitetniji rezultati preporučujemo roditeljima da dođu sa jednim djetetom, a kasnije vrlo lako mogu prenijeti umijeće igranja na ostalu djecu i članove domaćinstva. Broj mjesta je ograničen na 10.

U četvrtak, 5.marta u 19 sati uslijediće kreativno-edukativna radionica pod nazivom Preciznost i znanje, za veselo igranje, a namijenjena je djeci uzrasta od 4  do 7 godina.

Igra predstavlja najvažniji metod učenja jer je to način da se mališani razvijaju, istražuju, otkrivaju i stiču nova znanja i iskustva. U skladu sa tim, na ovoj radionici prijavljena djeca će se  zabavljati, ali igrom usvajati motoričke, kreativne vještine i preciznost. Strpljenje i čekanje reda su takođe bitne osobine koje će razvijati tokom ove radionice, i to uz druženje sa vršnjacima, pri čemu će njegovati i timski duh. Radionicu vode socijalne radnice Tanja Ćirović i Katarina Čarapić, a broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 6.marta u 19 sati  uslijediće nova edukativna radionica pod nazivom Luckasti put, a realizujemo je u saradnji sa Brainobrain Montenegro.

 NLP radionica kroz koju će deca na praktičan način, kroz igru, otkriti svoj tip ličnosti i saznati  na koji način najbolje uče i zapažaju ličnosti. Kroz interaktivne igrice ‘Kaži ko si’ i ‘Gusjenica’ djeca će vježbati timski rad i rad u paru. Radionicu vode Kristina Žugić i Jasna Dautović, Licencirane BrainOBrain edukatorke. Namijenjena je djeci uzrasta od 8 do 11 godina, a broj mjesta ograničen na 15.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply