Akademija Junior upisuje nove polaznike u školu programiranja

Sponzorisana objava

Softverska kompanija Logate i ove godine organizuje Akademiju Junior, u kojoj obučava djecu o osnovama programiranja kroz interaktivno kreiranje igrica. Pored uspješnog obučavanja IT stručnjaka u sklopu centra za IT obrazovanje – Logate Akademija, obučava i djecu vještini budućnosti – programiranju. Djeca na Akademiji Junior imaju priliku da postanu kreatori tehnologije, i da umjesto čistog igranja igrica, budu oni koji će ih osmišljavati i kreirati.

U pitanju je obuka namijenjena djeci uzrasta od 9 do 12 godina. Počinje u subotu 7. marta i trajaće 3 mjeseca. Časovi se održavaju jednom sedmično u učionicama Akademije i traju 90 minuta. Kao i prethodnih godina, formiraju dvije grupe od po 12 polaznika. Predavač na modulima Scratch je Helena Đurović. Cijena programa iznosi 229€ i može se platiti u 3 mjesečne rate.

U toku obuke djeca koriste programski alat Scratch. On je prilagođen tako da na zabavan način djecu uvodi u svijet programiranja. Djeca praveći igrice, istovremeno uče osnove programiranja. Scratch koristi vizuelni intuitivni programski jezik. Igrice se prave u 3D okruženju, te je omogućen visok stepen kreativnosti. Svaka napravljena igrica je unikat.

Obuke na Logate Akademiji osmislili su univerzitetski profesori sa MIT-a, vodeći računa da na pravi način balansiraju razvoj kreativnosti i analitičkog razmišljanja sa rješavanjem problema

Helena već tri godine djecu podučava kreativnom mišljenju, algoritamskom načinu razmišljanja i rješavanja problema. Nakon višegodišnjeg iskustva u obučavanju operatera informacionih sistema u Ministarstvu prosvjete, odlučila je da svoja znanja i vještine prenese mališanima u Školi programiranja na PMF-u.

“Zadovoljna lica roditelja bila su sjajan povod za poziv Heleni da se priključi i našem timu na Akademiji Junior”, kažu u kompanijij Logate.

Ona je diplomirani matematičar. U Agenciji za zaštitu životne sredine provela je 8 godina, gdje je zaslužna za razvoj brojnih baza podataka i aplikacija. Izvrsni rezultati na domaćim i međunarodnim projektima su je preporučili Ministarstvu prosvjete, u kojem od 2016. godine radi kao samostalni savjetnik pri Odjeljenju za informaciono-komunikacione tehnologije.

Prijave za polaznike su otvorene i traju do 4. marta. Prijavu možete naći na https://logate.academy/

Za sve ostale informacije pišite na [email protected] ili pozovite broj telefona 069 232 601

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply