U Nikšiću promocija drugog izdanja Vodiča, u Podgorici okupljanje roditelja

Grupa za podršku jednoroditeljskim porodicama udruženja Roditelji predstaviće u četvrtak, 27. februara, u Nikšiću u 18 sati drugo, dopunjeno izdanje vodiča Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva 2019 (6 downloads). U istom terminu, u Podgorici će se održati okupljanje samohranih roditelja.

Promocija vodiča će se održavati u prostorijama Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u OŠ “Luka Simonović”, a govoriće koorinatorka Tima za podršku jednoroditeljskim porodicama Udruženja Roditelji Ivana Dukić i advokatica iz Tima Maja Živković.

Vodič je nastao u cilju informisanja roditelja u dijelu formalnih, pravnih i administrativnih procedura koji prate sve faze razvoda, te svih izazova samohranog roditeljstva i usklađivanja odnosa među bivšim partnerima, prije svega u cilju zaštite djece.

U Podgorici će samohrani roditelji razgovarati o tome kako razgovarati sa djecom o neslaganjima oko pravila i šta od kojeg roditelja mogu da očekuju.

“Dva roditelja koja su u lošim odnosima teško da mogu imati usaglašene stavove o svemu. I u potpunim porodicama postoje neslaganja oko nekih pravila ponašanja. Djeci je potrebno objasniti ove razlike, tako da bi znala kod kojeg roditelja šta mogu da očekuju”, kažu iz Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama.

Tokom dva sata, koliko traje okupljanje, roditelji će moći da podijele svoja iskustva, dobiju podršku, ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama na raspolaganju je svim roditeljima koji imaju nedoumice ili probleme u toku i nakon razvoda braka. Pozivaju roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 9 do 17 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Odgovore na brojna pitanja koja se tiču razvoda roditelji mogu pronaći u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva 2019 (6 downloads) , koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply