Sumnjaju da je dječaku pozlilo zbog vršnjačkog nasilja

Učeniku 6. razreda OŠ „Dušan Obradović“ sa Žabljaka u ponedjeljak je pozlilo u školi i od tada je na bolničkom liječenju i ispitivanju, a kao mogući uzrok roditelji, rodbina i sugrađani pominju višegodišnje vršnjačko nasilje koje trpi od grupe učenika njegovog odjeljenja.

Njegov stric kaže da im se dječak više puta požalio na postupke „drugova“ iz odjeljenja.

„Dešavalo se da mu uzmu đačku torbu i sadržinu prospu po patosu, da mu sa nogu skinu patike i bace ih kroz prozor ili da na odmoru otmu užinu i bace u korpu za otpatke. Psovali su ga, prijetili mu pa je to možda razlog što nam se, kako smo osjetili, žalio ne ulazeći u detalje ili nešto prećutkivao”, kazao je on, prenosi Antena M.

Prema rječima strica, dječaka roditelji svakodnevno dovode i odvode u školu, a njegove probleme je, kako navodi, prmijetila i doktorica čiji je pacijent, koja je zaključila da on nešto teško u sebi krije. Stric tvrdi da su se dječakovi roditelji više puta požalili direktoru škole ili razrednom starješini.

Prema informacijama udruženja Roditelji ovaj dječak nije jedina žrtva vršnjačkog nasilja i postupaka ove grupe učenika.

Vršnjačko nasilje se od nedavno može prijaviti putem posebne SOS linije Ministarstva prosvjete čiji je broj 080 777 777.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply