Samohrani roditelji sjutra o tome koliko značajno posvetiti se sebi

U nekim slučajevima kada dijete ostaje za vikend kod roditelja sa kojim ne živi, roditelji kojima je pripalo starateljstvo priznaju da je vrijeme koje mogu da posvete sebi jedna od prednosti toga što su članovi jednoroditeljskih porodica. O tome koliko je važno izdvojiti vrijeme za sebe roditelji će moći da razgovaraju na novom okupljanju Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama u Podgorici u četvrtak, 20. februara.

Možda izgleda da je to sebično da se kaže, ali to što u kući nema djece omogućava roditelju da se opusti, obavi kućne poslove ili da dovrši ono što u svakodnevnoj jurnjavi nije stigao, a šansa da se naspava je pri vrhu liste stvari koje može uraditi tokom tih mini-odmora.

Tokom dva sata, koliko traje okupljanje, roditelji će moći da podijele svoja iskustva, dobiju podršku, ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama na raspolaganju je svim roditeljima koji imaju nedoumice ili probleme u toku i nakon razvoda braka. Pozivaju roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 9 do 17 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Odgovore na brojna pitanja koja se tiču razvoda roditelji mogu pronaći u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva 2019 (6 downloads) , koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply