U Razvojnom centru Animatori Zabavljatori, mentalna aritmetika i radionica o dojenju

U Igračkoteci i Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice biće održane dvije radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta i jedna za roditelje. Trudnice i mame sa njihovim bebama, na savjetodavnoj radionici, otkloniće nedoumice o dojenju i razgovarati o izazovima na koje nailaze. Djeca će razvijati vijuge aritmetičkim kalkulacijama i uposliti prstiće, učeći osnove pletenja.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U srijedu, 19. februara od 19 sati biće održana radionica Suan Pan mentalna aritmetika koju organizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Mentalna aritmetika je razvojni program koji se sastoji od aritmetičkih kalkulacija gdje se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke. Metodika rada prilagođena je uzrastu djeteta, a prate je razne kreativne igre i druge stimulativne aktivnosti u cilju bolje socijalizacije, podizanje samopuzdanja učenika i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja.

Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 14 godina, koju vodi Mila Marković, a broj mjesta je ograničen na 10.

U četvrtak, 20. februara sa početkom u 18h biće održana radionica pod nazivom Upletimo prstiće, koja je namijenjena djeci od 5 do 12 godina.

Radionica je osmišljena tako da djeca uz pomoć i upućivanje, a koristeći vunu nauče osnove pletenja. Djeca će po sticanju vještina izrađivati šal(ove).

Ciljna grupa će imati priliku da izrazi svoje kreativne potencijale, da poboljša logičko i sekvencijalno razmišljanje, fokusiranje i koncentraciju, a neke od prednosti pletenja kao starog zanata su da se pletenjem: poboljšava pokretljivost, smanjuje stres, utiče na aktivnost obje hemisfere mozga…

Radionicu vode Animatori Zabavljatori u saradnji sa Kreativnom Riznicom, a broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 21. februara u 19 sati uslijediće savjetodavna radionica za trudnice, mame i bebe pod nazivom Dojenje bez prepreka.

Prilikom dojenja mogu se javiti nedoumice i problemi koji se lakše rješavaju uz podršku. Pozivamo sve trudnice, mame i bebe koje imaju pitanja i nedoumice u vezi sa dojenjem da se prijave i prisustvuju radionici. Vršnjačke savjetnice za dojenje udruženja Roditelji odgovaraće na pitanja i dati praktičnu i neposrednu podršku za rješavanje ovih problema.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply