Ognjen Radonjić novi je korisnik Fondacije Budi human

Dječaku Ognjenu Radonjiću koji ima oštećenje očnog živca na oba oka i suženo vidno polje potreban je novac za liječenje u Rusiji, saopšteno je iz Fondacije Budi human.

Ognjen Radonjić je rođen u aprilu 2015. godine u Podgorici. Kao bebi mu je ustanovljeno oštećenje očnog živca na oba oka i suženo vidno polje.

“Na klinikama u Crnoj Gori i regionu nijesu moguće operacije očnog živca. Jedina nada da Ogi bolje vidi je Sveruski centar za očnu i plastičnu hirurgiju grad Ufa u Rusiji, gdje ubrizgavaju aloplante za regeneraciju oštećenog tkiva”, navodi se u saopštenju Fondacije.

Dječak je u septembru prošle godine posjetio kliniku u Rusiji, gdje je imao prvu operaciju. Ognjenu je preporučeno još nekoliko puta da posjeti kliniku, kako bi napredak bio vidljiv. Samim tim što Ogi ima oštećenje vida, ima i usporen psihomotorni razvoj. Time su mu svakodnevno potrebni stimulativni logopedski i defektološki tretmani, koji iziskuju velike troškove.

“Uprkos problemima kroz koje prolazi, Ognjen je veseo, razigran dječak, koji voli djecu i druženje, a posebno muziku i igru. Zajedničkim snagama vratimo Ognjenu dječački sjaj u očima”, kažu iz Fondacije Budi human.

Ognjenu se može pomoći slanjem SMS poruke sa sadržinom 28 na broj 14543.

Pomoć je moguća i uplatom na žiro račun 520-39014-15 ili devizni račun 520042000001503997 IBAN broj: ME25520042000001503997
Swift: HBBAMEPGXXX

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply