Akcija Fudbal u školama počinje krajem februara

Fudbalski savez Crne Gore i ove godine organizuje akciju posvećenu popularizaciji fudbala među djecom uzrasta od sedam do 10 godina pod nazivom Fudbal u školama, koja će početi krajem mjeseca.

Na jučerašnjem sastanku u Kući fudbala, kojem su pristustvovali predstavnici 34 osnovne škole iz cijele Crne Gore, dogovoreno je da projekat počne krajem februara, da se prvi krug takmičenja završi u martu, drugi u aprilu, a onda da se finalni turnir organizuje u maju ove godine.

Ove godine očekuje se da će u projektu učestvovati oko 50 osnovnih škola iz cijele države, što je značajan iskorak u odnosu na prethodno izdanje, kada ih je bilo 30.

Takmičari će biti podijeljeni u dvije starosne kategorije, u jednoj će se nadmetati djeca iz drugog i trećeg razreda, a u drugoj djeca iz četvrtog i petog razreda.

Poseban akcenat tokom realizacije projekta biće na zdravim stilovima života, odnosno edukaciju učenika i roditelja o zadravim načinima ishrane.

“Prošlogodišnja akcija ispostavila se kao veoma uspješna, tako da smo sa zadovoljstvom odlučili da je organizujemo i ove godine. Ovim projektom želimo da djeci još više približimo fudbal i zdrave stilove života. Želimo i da kod učesnika takmičenja, koja će se organizovati u pedestak crnogorskih škola, probudimo ili pojačamo ljubav prema sportu i pogotovo fudbalu. Naravno, vjerujemo da će djeca kroz takmičenja sa vršnjacima iz susjednih gradova ili opština steći nova prijateljstva, čime će biti zadovoljen i socijalni aspekt ove akcije”, kazao je koordinator projekta Fudbal u školama, Goran Mišković.

Izvor: Portal Analitika

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply