U Razvojnom centru nova radionica glume

Igračkoteka i Razvojni centar naredne sedmice okupiće djecu osnovnoškolskog uzrasta u okviru kreativno edukativnog sadržaja, koji je posebno osmišljen za njih. Kroz igru učiće o glumi, dok će pomoću interaktivnih metoda saznati kako na koristan način da usvajaju medijski sadržaj. Osim toga, za petak je rezervisana kreativna radionica na temu ljubavi.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 10. februara u 19 sati biće održana radionica Tumačenje medijskih sadržaja, koju će voditi Vanja Kosović i Tamara Milošević.

Cilj radionice je da se djeca upoznaju sa medijskom pismenošću, odnosno načinima na koje se mogu sortirati medijski sadržaji. Kroz sistem interaktivnih metoda, posredstvom dijaloške forme, radionica djecu uči kako da uoče i razlikuju dobre i loše sadržaje, naročito u kontekstu medijskih sadržaja kojima se služe svakodnevno. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 14 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U utorak, 11. februara sa početkom u 19 sati uslijediće nova zanimljiva radionica Igraj se i maštaj, koju realizujemo u saradnji sa školom glume Arlekin.

Djeca će kroz  posebno osmišljenu i organizovanu igru otkriti čari glume. Kroz stimulativne aktivnosti, praktične smjernice i upustva imaće priliku da razvijaju maštu, stiču samopuzdanje i unaprijede svoje glumačke sposobnosti. Suština je da kroz igru uče o glumi. Radionicu će voditi glumica Žana Gardašević Bulatović, a namijenjena je djeci uzrasta od 8 do 10 godina. Broj mjesta ograničen na 15.

U petak, 14. februara u 19 sati počinje prva kreativna radionica pod nazivom Ljubav u crtanom filmu, u sklopu ciklusa radionica Kreativnog Muzeja.

Kreativni Muzej će osvrtom na isječke i likove iz crtanih filmova, obraditi temu ljubavi i svega što donosi praznik Dan zaljubljenih. Djeca će u sklopu radionice, inspirisana likovima iz crtaća, kreirati svoje likove kroz kolaž i igru sa materijalima koji ne štete okolini. Radionicu će voditi Kristina Kestner, specijalističke studije FUK. Namijenjenjena je djeci uzrasta od 6 do 10. Broj mjesta ograničen na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply