Komunikacija sa drugim roditeljem ne ugrožava ljubav prema roditelju sa kojim dijete živi

Djetetova potreba da bude u čestoj komunikaciji sa drugim roditeljem ne ugrožava ljubav koju ono osjeća prema roditelju sa kojim živi, a o tome će biti razgovarano na novom okupljanju Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama u Podgorici, u četvrtak 6. februara.

Oni poručuju da je najvažnije je upamtiti da prekidom braka ne prestaje roditeljska uloga, kao ni to da dijete treba ljubav oba roditelja.

Tokom dva sata, koliko traje okupljanje, roditelji će moći da podijele svoja iskustva, dobiju podršku, ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama na raspolaganju je svim roditeljima koji imaju nedoumice ili probleme u toku i nakon razvoda braka. Pozivaju roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 9 do 17 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Odgovore na brojna pitanja koja se tiču razvoda roditelji mogu pronaći u  Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva 2019 (8140 downloads) , koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply