Besplatne matematičke radionice za starije osnovce, prijave u toku

U toku su prijave za besplatne radionice pod nazivom Tinker matematičari Kadeti, koje su namijenjene učenicima uzrasta 13 do 14 godina, a koje počinju u subotu, 8. februara.

Radionice organizuje NVO Tinker u saradnji sa OŠ “Savo Pejanović” iz Podgorice, a održavaće se u prostorijama ove škole subotom, u terminu od 10 do 11 sati i 30 minuta. Radionice će voditi profesor dr Vanja Vukoslavčević.

Prema riječima organizatora, radionice se organizuju sa idejom da se, kroz različite tipove zadataka, vježbaju logičko razmišljanje, istrajnost u rješavanju problema i druge vještine korisne u matematici, ali i u svakodnevnom životu.

Kako navode, radionice su namijenjene djeci koja vole matematiku i koja pokazuju sklonost ka ovoj oblasti.

Dodaju da će polaznici radionica imati priliku da uz mentorstvo univerzitetskog profesora koji ima dugogodišnje iskustvo u radu sa djecom i mladima rade matematičke probleme poput onih sa međunarodnog takmičenja Kengur.

Zainteresovani za redovno pohađanje radionica Tinker matematičari Kadeti, koji imaju 13 ili 14 godina, potrebno je da najkasnije do četvrtka 6. februara do 12 sati popune prijavu na stranici www.igramiranje.me (Kontakt→ Prijave za Tinker radionice) ili da na adresu [email protected] pošalju sljedeće podatke: ime i prezime djeteta, godište djeteta, škola, razred, ime i prezime roditelja ili staratelja i broj telefona za kontakt. Na prijavi je potrebno naznačiti da se odnosi na radionice za Tinker matematičare Kadete.

NVO Tinker od marta 2017. godine organizuje radionice Igramiranja. Kako navode, osnovne cikluse radionica programiranja u programskim jezicima Scratch i Python za djecu osnovnoškolskog uzrasta pohađalo je više od 200 djece, a više desetina pohađa radionice naprednog nivoa.

“Cilj radionica je da se od ranog doba nadarenoj djeci približe nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika, kako bi u budućnosti lakše mogli da se prilagođavaju i uključuju u ovaj (STEM) svijet. Na ovim radionicama želimo učenike posmatrati kao male istraživače, ili naučnike koji slijedeći svoje ideje i pitanja tragaju za izumima i odgovarajućim rješenjima”, zaključuju organizatori.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply