Naredne sedmice postajemo detektivi na jedan dan

Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici za narednu sedmice je pripremio tri radionice za djecu od tri do deset godina. Predškolci će razvijati muzikalnost, dok će se sa malo starijim drugarima zabaviti prolazeći NTC pologon. Stariji osnovnoškolci će uživati u misterioznim detektivskim zadacima, u posebno opremljenoj sobi za to.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 27. januara sa početkom u 17 sati i 30 minuta počinje nova zanimljiva radionica pod nazivom Postani detektiv na jedan dan, koju realizujemo u saradnji sa Cluville dječiji escape room.

Radionica će biti održana u prostorijama Cluville dječijeg escape room, u ulici Serdara Jola Piletića 8.

Escape room je edukativna, zabavna i timska igra koja je nastala po uzoru na video igrice, ali sa bitnom razlikom, a to je da se igra uživo! Igrači su smješteni u tematskoj sobi u kojoj imaju zajednički cilj da pronađu razne skrivene tragove, kreativno razmišljaju, riješe brojne mozgalice i logičke zadatke i pronađu izlaz u zadatom vremenu. Mjesto gdje možete zaboraviti na telefon, internet, svakodnevne obaveze i zakoračiti u najluđu avanturu. Najzabavniji način da uposlite mozak i ludo se zabavite. Na ovoj radionici djeca će imati priliku da razvijaju vijuge u toku dvije igre koje su pripremili a to su “Tajni napitak” i “Invazija svemiraca”. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 8 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 18.

U srijedu, 29. janura od 19 sati biće održana NTC radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 7 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 30. januara u 19 sati počinje muzička radionica pod nazivom Vrijeme je za Muziciranje, koju realizujemo u saradnji sa Muzičkom školicom TonTon, za djecu uzrasta od 3 do 6 godina.

Muzika je neizostavni dio života i svuda je oko nas. Ona je mnogo više od zvuka i čula sluha, protkana žicom razvoja kroz koje dijete prolazi. Podstiče druželjubivost, razvija kreativnost i socijalne vještina. Pomoću pjesme i igre dijete se lakše uklapa u zajednicu i razvija osjećaj kolektivnog duha, razvija viši nivo socijalne kohezije i lakše razume sebe i druge. Edukacija TonTon bazira se na jedinstvenom programu rada sa djecom predškolskog uzrasta kroz muzičke radionice.

U toku radionice djeca će imati priliku da obrađuju pjesme po sluhu, sviranje na instrumentima Orfovog instrumentarijuma i da aktivno slušaju muziku i na taj način razvijaju svoju muzikalnost. Osim toga, razvijaće samopouzdanje, timski rad i imati priliku da izraze svoju kreativnosti i da sa strpljenjem pristupaju novim izazovima. Cilj ovih radionica jeste razvoj kognivnih sposobnosti, motoričkih, razvoj verbalne komunikacije i emocionalne vještine. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adzić. Broj mjesta je ograničen na 10.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply