Ispraćamo praznike i nastavljamo sa besplatnim radionicama

U Razvojnom centru Nikšić, udruženje Roditelji se nakon praznika vraća redovnim aktivnostima i organizaciji besplatnih radionica. Novu godinu počinjemo radionicama za poboljšavanje koncentracije, memorije, motorike ali i mašte, kreativnosti i govorno-jezičkih sposobnosti.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 14. januara u 18 sati počinje radionica pod nazivom Leteća meduza, za djecu uzrasta od 4 do 9 godina.

Djeca će imati priliku da aktivno učestvuju u brojnim interaktivnim igrama namijenjenim njihovom uzrastu kao što su igre memorije, upoznavanja, prepoznavanja i pravljenja unikatnih meduza. Cilj radionice je poboljšanje memorije, koordinacije u prostoru, razvijanje čula i pospješivanje kreativnosti kod djece putem manuelne kreacije. Radionicu vodi animator Nane iz Udruženja Korina, a broj mjesta ograničen je na 15.

U petak, 17. januara u 18 sati biće održana radionica Pričam ti priču, za djecu uzrasta od 6 do 8 godina.

Mališani će imati priliku da razvijaju maštu, kreativnost, ali i govorno-jezičke sposobnosti. Djeca će slušati priče i praviti svoje na sebi svojstven način, uz pomoć didaktičkih slika. Osim toga, radionica je namijenjena unapređivanju i razvoju motorike kroz modelovanje svog omiljenog junaka iz priče. Radionicu će voditi psihološkinja Jovićević Snežana i sociološkinja Milica Kostić, a broj mjesta ograničen je na 15.

Leave a Reply