Nakon pauze, kreću bespatne radionice u Igračkoteci i Razvojnom centru

Igračkoteka i Razvojni centar u Podgorici nastavlja i u novoj godini da pruža besplatne sadržaje za svu djecu i roditelje iz Glavnog grada. Nakon kraće pauze zbog praznika, u Razvojnom centru udruženja Roditelji, djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta imaće priliku da razvijaju kreativnost, bogate vokabular i vježbaju engleski u stimulativnim mozgalicama.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak 13. januara u 19 sati planirana je dvojezična radionica “Aladin i čarobna lampa” koju realizuje nezavisni kreativni projekat Čigralište.

U toku radionice podjednako se komunicira na maternjem i na engleskom jeziku, a djeca se podstiču da engleski jezik usvajaju spontano kroz čitanje knjiga, razgovor i likovni izraz. Slično radionicama na maternjem jeziku koje Čigralište sprovodi, uči se o važnosti pažljivog slušanja i fokusiranja na pročitano, kako bi se usvajalo pravilno izražavanje i novi termini. Strukturno i sadržajno ove radionice predstavljaju dodatak (pred)znanju engleskog jezika, te nadograđuju izražavanje i rječnik.

Radionicu će voditi profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić, a namijenjena djeci uzrasta 6 do 8 godina koja žele učestvovati u dinamičnim i stimulativnim mozgalicama, posebno kreiranim kako bi podsticale usvajanje engleskog jezika. Broj mjesta je ograničen na 10.

U utorak, 14. januara u 19 sati biće održana likovna radionica pod nazivom Praznične uspomene, u saradnji sa Mi.galery, a vodiće je slikarka Ivana Milić.

Kako smo još u prazničnom duhu, na ovoj radionici djeca će da kroz svoja jedinstvena umjetnička djela bojama iskazati praznične uspomene i aktuelne emocije. Cilj radionice je da se kod djece podstakne umjetničko izražavanje, mašta i intuitivna sloboda. Svako dijete ima potencijal i kreativnost koju je važno ispoljiti, a u toku radionice će to raditi uz druženje i zabavu sa vršnjacima. Na taj način vježbaće i samopouzdanje i sticati nove vještine. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

Oblik, boja, slovo, ilustracija, fotografija elementi su koji nas vizuelno okružuju bez obzira na to da li smo kući, u prodavnici, školi, ulici… Njihovim kombinovanjem bavi se serija radionica Mali svijet grafičkog dizajna koju vodi grafička dizajnerka Slađana Bajić-Bogdanović.

Na radionici koja će biti održana u srijedu, 15. januara u 19 sati, djeca će praviti razglednice na neku od zadatih tema. Učiće o razglednici kao danas već zaboravljenom sredstvu komunikacije, kao i njenim elementima. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca uzrasta od 8 do 14 godina, a broj mjesta je ogranicen na 15.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply