Uskoro početak totalne rekonstrukcije vrtića u Herceg Novom

Naredne sedmice trebalo bi da počne totalna rekonstrukcija vrtića Naša radost u Herceg Novom, koja bi trebalo da bude završena za godinu, najavljeno je iz Ministarstva prosvjete. Kako navode, vrijednost investicije je 2,4 miliona eura, a biće kapaciteta za oko 150 djece.

Ugovor sa izvođačem radova potpisala je danas ministarka ekonomije Dragica Sekulić, u prisustvu ministra prosvjete Damira Šehovića. Za izvođača su izabrani konzorcijum JV Roaming Montenegro doo Nikšić, Mezon doo Danilovgrad i Si-ing doo Podgorica.

Kako su kazali iz Ministarstva prosvjete, ova totalna rekonstrukcija izvodi se kroz Program energetske efikasnosti u javnim zgradama sa Njemačkom razvojnom bankom, kojim koordinira Ministarstvo ekonomije, a najveći korisnik je Ministarstvo prosvjete i objekti obrazovanja.

Navode da je u novom vrtiću, predviđeno devet prostorija sa toaletima za boravak djece, tri kancelarije za upravu vrtića, kuhinjski blok, tehničke i pomoćne prostorije, multifunkcionalni hol, odnosno sala za fizičke aktivnosti, toalet za djecu sa posebnim potrebama, dvorište i parking prostor za zaposlene.

Sekulić kazala je da je procijenjena vrijednost sa opremanjem oko 2,4 miliona eura, od čega će radovi koštati oko 2,2 miliona, dok je za opremanje objekta dvorišnim mobilijarom predviđeno oko 200.000 eura.

Šehović je da je gradnja vrtića, koja počinje narednih sedmica, zahtijevala prethodnu sanaciju klizišta na Savini, a vrijednost samo tih radova iznosila je 620.000 eura.

“Završetkom Objekta, Herceg Novi će dobiti jedan od najljepših vrtića, a ovo je ujedno i najznačajniji projekat u oblasti obrazovanja u ovoj opštini. Najaviću i da nas upravo preko Programa energetske efikasnosti sa Njemačkom razvojnom bankom očekuju ubrzo totalne rekonstrukcije više obrazovnih objekata vrijedne preko 15 miliona eura“, kazao je on.

Prisutnima se obratio i predstavnik Izvođača Dalibor Milović, koji je poručio da će se radovi izvoditi odgovorno i kvalitetno.

Iz Ministarstva prosvjete navode da je do sada u okviru programa energetske efikasnosti sa Njemačkom razvojnom bankom rekonstrukcisana i primijena mjera energetske efikasnosti u 33 obrazovne ustanove, a ukupna vrijednost uloženih sredstava u obrazovne ustanove iznosi 26 miliona eura.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply