U posljednjoj sedmici decembra tri novogodišnje radionice

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji za kraj ovogodišnjeg kreativno edukativnog programa pripremio je još tri besplatne novogodišnje radionice. Naredna sedmica je rezervisana za ukrašavanje bombica i pravljenje ukrasa. Osim toga, mališani će bogatiti vokabular uz konstruktivan novogodišnji razgovor uz divnu priču kako Maca Keti upoznaje Djeda Mraza.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 23. decembra u 19 sati počinje kreativna radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta pod nazivom Ukrasne bombice.

Na ovoj radionici djeca će ukrašavati bombice dekupaž tehnikom. Na radionici će uz instrukcije Jovane Radulović i Jelene Vukčević detaljno upoznati dekupaž tehniku, ukrasiti novogodišnje bombice koristeći dekupaž tehniku i razvijati maštu. Cilj radionice je usvajanje novog znanja i vještina, razvijanje kreativnosti i fine motorike šake i prstiju, kao i priprema za novogodišne praznike. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 7 do 12 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 25. decembra u 19 sati biće održana radionica Čigrališna Nova godina.

Na radionici ćemo čitati novogodišnju priču “Maca Keti upoznaje Djeda Mraza”, autorke Nikolete Novak. Priča o maci Keti će nas podsjetiti koliko je važno biti dobar i pomagati drugima, u prazničnim danima, ali i tokom čitave godine. Razgovaraćemo o značaju dobročinstva i učiti šta su pravi darovi koje treba da uručimo našoj porodici i prijateljima.

Radionica će nam pružiti priliku da razgovaramo o različitim novogodišnjim tradicijama i vježbamo prstiće u kreativnom dijelu.

Želja je da se ovim aktivnostima kod djece bogati rječnik, podstaknu mašta, razmišljanje i izražavanje, kao i kreativnost i razvoj sitne motorike.

Radionica je dio nezavisnog projekta Čigralište, a vodiće je profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić. Namijenjena je djeci uzrasta ‪od 5 do 7 godina, a broj mjesta je ograničen na 10.

U petak, 27. decembra u 19 sati uslijediće još jedna kreativna novogodišnja radionica pod nazivom Sneško Smješko.

Na radionici prijavljena djeca će u duhu novogodišnjih praznika  razvijati kreativnost i maštu. Upotrebom makazica, papira, ljepila i novogodišnjih motiva kreiraće svog autentičnog Sneška Smeška, kojeg zatim mogu iskoristiti kao ukras za jelku. Na ovaj način razvijamo motoriku, kreativnost, strpljenje ali i veselimo se predstojećim praznicima. Radionicu vode socijalne radnice Katarina Čarapić i Tanja Ćirović. Namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 9 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

Radionice realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna-edukativna učionica.

Leave a Reply