U subotu novogodišnja humanitarna Žurkoteka

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica proslaviće u subotu, 21. decembra, četvrti rođendan. Ovim povodom, ali i u susret novogodišnjim praznicima, udruženje Roditelji će, uz podršku svog socijalnog preduzeća Kreativa Lab, organizovati humanitarnu Žurkoteku.

Ovogodišnja proslava će biti održana u šoping molu Delta City u Podgorici.

Početak proslave je zakazan za 11 sati, u centralnom arijumu Delte,  a “ulaznica” će biti donacija školskog pribora ili knjiga za djecu iz socijalno ugroženih porodica, koja su na evidenciji Udruženja i učestvuju u programima podrške pri učenju.

U toku dva sata programa sa djecom i roditeljima će se družiti Žarko Žabac, Animatori Zabavljatori i Djeda Mraz, a biće organizovane i kreativne radionice za pravljenje ukrasa i čestitki koje će organizovati volonteri Igračkoteke i Razvojnog centra i edukativna radionica u organizaciji Zavoda za metrologiju.

Osim zabavnog programa, u toku Žurkoteke će biti održan i humanitarni bazar na kome će posjetiocima biti ponuđeni slatki proizvodi, osvježenje i praznični ukrasi izrađeni u Cik Cak šnajderaju. Svi prihodi od prodaje biće upotrijebljeni za nabavku igračaka i materijala za rad u Igračkoteci i Razvojnom centru.

Osim Delte i Zavoda za metrologiju, organizaciju Novogodišnje humanitarne Žurkoteke podržali su: Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada, Yes event, Animatori Zabavljatori, fotograf Đorđije Cmiljanić, Au Naturale, Xaos, Šik&Šiz, Slatka Magija, Unini Medenjaci, Anin Medeni Kutak, MilleBaci i Bonella green bazaar.

Biblioteka igračaka, Igračkoteka i Razvojni centar funkcionišu od decembra 2015. godine. Samo u toku ove godine, tačnije do novembra, u Igračkoteci i Razvojnom centru organizovano je čak 188 kreativno-edukativnih radionica, koje je realizovalo 82 radioničara volontera, dok je 559 porodica učlanjeno u Biblioteku igračaka koja trenutno u svom fondu ima 2.365 igračaka i knjiga. U okviru Razvojnog centra, osim besplatnih radionica, organizuje se i pomoć u učenju za djecu iz socijalno ugroženih porodica. U okviru ovog programa 32 volontera pruža podršku u učenju za 72 učenika.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply