Ne poklanjajmo djetetu skupe poklone nego svoje vrijeme

Roditelji ne treba da osjećaju krivicu što nijesu stalno sa djetetom, već treba da mu poklone svoje vrijeme kada god su u prilici i kažu mu i pokažu da ga vole, poručuju iz Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama čije će novo okupljanje u Podgorici, zakazano za četvrtak, 19. decembar, bii posvećeno toj temi.

“Svi pokloni ovoga svijeta ne mogu zamijeniti ljubav koja djeci treba. Ljubav se ne može kupiti. Budite uz svoju djecu kada im je najpotrebnije jer kada odrastu sigurno se neće sjećati poklona već lijepih trenutaka provedenih sa roditeljima. Biti roditelj je najteži, ali i najljepši zadatak”, kažu iz Grupe.

Tokom dva sata, koliko traje okupljanje, roditelji će moći da podijele svoja iskustva, dobiju podršku, ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poziva sve roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 16 do 20 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Odgovore na brojna pitanja koja se tiču razvoda roditelji mogu pronaći u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva (5128 downloads), koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply