Naredne sedmice pravimo praznične medenjake

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji i naredne sedmice biće u novogodišnjem duhu! Djeca predškolskog uzrasta radovaće se praznicima uz muziku, ali i uživati u kreiranju svojih čarobnih medenjaka. Osim toga, osnovnoškolci će usvajati nova znanja o ljubimcima i njihovim potrebama za vrijeme hladnih dana.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 16. decembra u 19 sati biće održana radionica koju organizujemo u saradnji sa nevladinom organizacijom sPas, pod nazivom Praznici i ljubimci .

Na radionici mališani će imati priliku da se upoznaju sa potrebama ljubimaca, koje su njihove obaveze i odgovornosti kada se odluče da ih imaju. Takođe, biće riječi i o tome kako mogu olakšati životinjama hladne dane i praznike. U kreativnom dijelu djeca će na zadatu temu ispoljiti i svoju kreativnosti. Radionicu će vodite volonterka NVO sPas Tajana Nedić koja će djecu upoznati sa karakteristikama i potrebama ljubimaca ali i odgovoriti na dječja pitanja. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 6 do 10 godina, a broj mjesta ograničen na 15.

Utorak, 17. decembar  u 19 sati je rezervisan je za novu kulinarsku radionicu Kako nastaju čarobni medenjaci, u toku koje će djeca sa jednom neobičnom ekipom koja se zove Bandica u kuhinji, praviti omiljeni keks.

Praznici nijesu praznici bez slatkiša. Koliko ih djeca vole ne treba puno objašnjavati, ali je jedno sigurno: Vole ih još više onda kada ih sami naprave. Posebni su trenuci u decembru kada ukrašavamo dom i jelku ali i kada zajedno sa djecom pravimo keksiće, koji osim za jelo mogu da posluže i za dekoraciju. Zato ćemo na ovoj radionici oblikovati popularne praznične medenjake i ukrašavati ih.  Za roditelje smo spremili i recepte kako bi mogli i da ih kod kuće spremaju sa svojim mališanima. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 7 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 20. decembra u 19 sati počinje novogodišnja muzička radionicu pod nazivom Vrijeme je za Muziciranje, koju realizujemo u saradnji sa Muzičkom školicom TonTon, za djecu uzrasta od tri do šest godina.

U duhu novogodišnjeg raspoloženja, koje nam nikako ne može proteći bez muzike, djeca će na ovoj radionici učiti pjesme koje će rado pjevati tokom praznika. U toku radionice djeca će imati priliku da obrađuju pjesme po sluhu, sviranje na instrumentima Orfovog instrumentarijuma i da aktivno slušaju muziku i na taj način razvijaju svoju muzikalnost. Osim toga, razvijaće samopouzdanje, timski rad i imati priliku da izraze svoju kreativnosti i da sa strpljenjem pristupaju novim izazovima. Cilj ovih radionica jeste razvoj kognivnih sposobnosti, motoričkih, razvoj verbalne komunikacije i emocionalne vještine. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adzić. Broj mjesta je ograničen na 10.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply