Ove sedmice praznično druženje i NTC radionica

U Razvojnom centru Nikšić, udruženja Roditelji, u susret predstojećim praznicima, mališani će pisati pismo Djeda mrazu i praviti čestitke na kreativnoj radionici. Osim toga, biće održana radionica posvećena sprječavanju poremećaja pažnje i razvijanju brzine razmišljanja kod djece školskog uzrasta.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U četvrtak, 12. decembra u 18 sati bice održana NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PPU Montessori zvono i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Podgorica, NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, NTC centar Mravinjak, Artić Pinokio koji imaju licencu za sprovođenje programa.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 9 godina, a vodi je NTC licencirani predavač iz NTC centra u Nikšiću Ljiljana Đurović. U toku radionice, djeca će imati priliku da učestvuju u raznim igrama, zagonetnim pričama i pitanjima, skrivenim riječima i igrama memorije. Na taj način razvijaće funkcionalno znanje, psihomotiričke i intelektualne sposobnosti, kao i motoriku i brzinu razmišljanja i zaključivanja. Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović u cilju podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 13. decembra u 18 sati počinje radionica pod nazivom Praznično druženje, a namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 9 godina.

U susret predstojećim praznicima ideja radionice je tematsko druženje sa mališanima, vilom i Babom Mrazicom. Djeca će imati priliku da se druže sa vršnjacima, pjevaju novogodišnje pjesme i napišu pismo želja čuvenom Djeda Mrazu, ali i sami kreiraju pismo, kovertu i čestitku koristeći reciklirani materijal, papir, šljokice i ukrase. Cilj radionice je unapređivanja znanja o načinu proslavljanja praznika i vježbanje fine motorike šake i koordinacije oko ruka. Radionicu će voditi vaspitačica Ana Pejović, a broj mjesta ograničen je na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply