Projekat “Vjeruj” za parove koji se se suočavaju sa neplodnošću

Fotografkinja Marija Milić Brajovič započela je jedna divnu ideju ili projekat čiji je naziv Vjeruj, a u kojem će fotografisati i objavljivati fotografije trudnica koje su svoje bebe začele vantjelesnom opodnjom.

Na ovaj način, kako kaže, želi da podrži sve one parove koji prolaze kroz proces IVF-a i pokaže jasnu poruku da o neplodnosti treba da se priča.

Ova njena namjera, koja svakodnevno prikuplja podršku i simpatije, polako se širi i prodobija pažnju, pa će body art umjetnica Čedovište trudnicama koje to budu željele, oslikavati stomake za foto sesije. Apoteka Nova Pharmacy će, za sve trudnice koje budu dio projekta, pokloniti paket proizvoda za njegu bebe. Dizajnerka Milena Vujačić dizajniraće i pokloniti haljinice za tri djevojčice čije majke budu dio projekta, kao poklon za proslavu njihovog prvog rođendana. Maja Bultović će praviti trudnicama frizure, a Marija Šukovic Ivanović šminku, za potrebe fotografisanja. Ivana Telebak Mikavica će trudnicama pokloniti rokovnike sa natpisom Belive, u kojima mogu pisati dnevnik svojih bebica.

Marija je i sama prošla kroz proces vantjelesne opodnje, i upravo je njena situacija ali i žena sa kojima je razmjenjivala iskustva i podršku, podstaklo da pokrene ovaj projekat.

“Ideja o projektu mi je došla sasvim spontano, dok sam ushićeno sređivala njene fotografije. Zbog nje i mene. Zbog vas koje se još borite. Zbog vas koje tek krećete u borbu sa vjetrenjačama. Zbog nas koje smo odustale”, objasnila je Marija na svojoj Facebook stranici gdje je i najavila projekat Vjeruj.

Marija kaže da želi da priča o svom iskustvu, jer je to dio njenog života, ne baš lagan, ni malo lijep, ali je dio nje. Upravo je, kako dodaje, i to jedan od razloga zašto se odlučila na ovaj potez.

“O mom problemu nikad nisam ćutala. Da jesam, ne bi bilo žena kojima sam pomogla, bilo savjetom ili utjehom. U tome nema ničega čega bi trebalo da vas je stid. Boreći se za nešto tako lijepo i čisto, postajete samo jači i posebniji u ovom običnom svijetu”, poručuje Marija parovima u procesu vantjelesne oplodnje.

Želi da ovim projektom pokaže da je uspjeh tu, možda ne tako blizu ali ipak tu.

“Bebe začete vantjelesnom oplodnjom su nešto najčudesnije u svemiru ❤️ Vjeruj”, Marijine su riječi podrške.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply