Razvojna radionica za jasleni uzrast i dvije kreativne za starije mališane

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici za narednu sedmicu pripremiljene su tri besplatne radionice. Roditelji sa djecom jaslenog uzrasta imaće priliku da se prijave za učešće na razvojnoj radionici i otklone brojne nedoumice o rastu i razvoju djeteta, u razgovoru sa psihologom. Osnovnoškolci će stvarati novogodišnje čarolije upotrebom različitog materijala.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

ponedjeljak, 9. decembra sa početkom u 18 sati, biće održana razvojna radionica pod nazivom Razigravanje, koja je namijenjena djeci jaslenog uzrasta, od 1 do 3 godine i njihovim roditeljima.

Radionica je osmišljena da roditeljima pruži uvid u osnove socijalnog, emocionalnog, saznajnog, jezičkog i fizičkog razvoja djeteta. Učesnici će imati priliku da postave pitanja o nedoumica sa kojima se susreću kao roditelji, kao i da razmjene iskustva sa drugim učesnicima. Kroz praktične primjere, roditelji će moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini, kao i uputstva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog što boljeg razvoja.

Na ovim radionicama posebna pažnja biće posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale.

Radionicu vodi psiholog Miloš Bulatović, a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.

U srijedu, 11. decembra u 19 sati biće održana kreativna radionica – Snješkaste čestitke

Bliži nam se vrijeme darivanja, a šta ima ljepše od lijepih želja u veselim zimskim čestitkama. Upravo će na kreativnoj radionici Snješkaste čestitke djeca imati priliku da sa grafičkom dizajnerkom Slađanom Bajić Bogdanović naprave vesele i atraktivne čestitke koristeći tehniku otiskivanja boje dlanom, a zatim se kreativno izraziti kombinujući crtež i kolaž. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 5 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 15

U petak, 13. decembra u 19 sati počinje radionica pod nazivom Novogodišnje dječje maštarije, namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina.

Nastavljamo sa radionicama u duhu novogodišnjih praznika. Na ovoj radionici mališani će upotrebom različitog materijala praviti novogodišnje ukrase za jelku. Na taj način razvijaće kreativnost, motoriku, strpljenje ali stvaraće i svoju čaroliju. Napravljene maštarije iskoristiće kao personalizovane ukrase za svoje jelke. Radionicu vodi Vesna Pejović, a broj mjesta je ograničen na 15.

Radionice realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

Leave a Reply