Nakon razvoda dijete treba da odrasta uz ljubav oba roditelja

Razvodom braka ne prestaje roditeljstvo i bivši partneri treba da se izbore sa svojim emocijama kako bi dijete odrastalo uz ljubav oba roditelja. O tome će biti razgovarano na novom okupljanju Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama u Podgorici, u četvrtak 5. decembra.

“Naučite da se izborite sa osjećanjima straha, ljutnje, bijesa, strepnje, inata i izađete iz tog začaranog kruga kako bi vaša djeca odrastala uz ljubav oba roditelja”, poručuju iz Grupe.

Tokom dva sata, koliko traje okupljanje, roditelji će moći da podijele svoja iskustva, dobiju podršku, ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poziva sve roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 16 do 20 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Odgovore na brojna pitanja koja se tiču razvoda roditelji mogu pronaći u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva (5128 downloads), koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

Leave a Reply