Počinju radionice posvećene novogodišnjim praznicima

U Igračkoteci i Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici već od prve sedmice decembra počinu praznične radionice. Osim toga mlađi školarci će na logoradionici usvajati vještine početnog pisanja i čitanja, dok će predškolci stvarati plesnu čaroliju.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 2. decembra u 19 sati počinje radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje koju organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Biće i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike, sukcesivnih funkcija. Radionicu vodi logoped Vlado Medojević, a namijenjena je uzrastu od 5 do 7 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U utorak, 3. decembra u 19 sati organizujemo kreativnu radionicu pod nazivom Happy me, happy New year namijenjenu djeci uzrasta od 6 do 13 godina.

Djeca će se zabavljati oslikavajući svoje teglice, flaše i druge predmete po želji u duhu predstojećih novogodišnjih praznika. Djeca će imati priliku da, koristeći se različitim slikarskim tehnikama i materijalima ali i predmetima iz prirode, naprave svoje personalizovane novogodišnje ukrase. Cilj radionice je upoznavanje sa različitim slikarskim materijalima i tehnikama, izražavanje kreativnog duha ali i dobre zabave. Radionicu će voditi Ivana Dragović, a broj mjesta ograničen je na 15.

Radionice realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

U četvrtak, 5. decembra u 19 sati biće održana radionica pod nazivom Male noge za magični ples koju realizujemo u saradnji sa Akademijom plesa. Radionica će biti održana u prostorijama plesnog centra Akademija plesa, u ulici Admirala Zmajevića 50b na Starom aerodromu.

Osmišljena je u skladu sa razvojnim sposobnostima djece, sa ciljem da kroz igru i zabavu upozna djecu sa raznim plesnim stilovima. Djeca će imati priliku da uživaju u plesnim koracima osmišljenim i prilagođenim za njih, uz druženje sa vršnjacima. Radionicu će voditi Sanja Kalezić, državni prvak Crne Gore u latinoameričkim i standardnim plesovima i osnivač Akademije plesa, po zanimanju psiholog. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 7 godina, a broj mjesta ograničen je na 20.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply