Sjutra okupljanje samohranih roditelja u Podgorici i Nikšiću

Bez obzira da li je odluka o razvodu braka bila sporazumna ili ne, važno je da roditelji odluku predstave kao zajedničku i da ne traže krivca u drugom partneru. Zašto je to važno imaće priliku da čuju roditelji u Podgorici i Nikšiću na novim okupljanjima Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama u ta dva grada, u četvrtak 28. novembra.

“Djeca i roditelji su povezani za čitav zivot i važno je da ste tu za njih bez obzira što više nećete stanovati na istoj adresi”, poručuju iz Grupe.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama ovog četvrtka dostupan je roditeljima u Podgorici i Nikšiću u periodu od 18 do 20 sati.

Tokom ta dva sata roditelji će moći da podijele svoja iskustva, dobiju podršku, ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Iz Tima za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama pozivaju sve roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati na okupljanje u Podgorici (prostorije udruženja Roditelji, ulica Vuka Karadžića 2/3) i u Nikšiću (Igračkoteka i Razvojni centar u OŠ “Luka Simonović) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice i Nikšića pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 16 do 20 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Odgovore na brojna pitanja koja se tiču razvoda roditelji mogu pronaći u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva (5128 downloads), koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

Leave a Reply