Samohrani roditelji sjutra o podršci tokom razvoda

Samohrani roditelji žele da ih bliski ljudi saslušaju, razumiju i pruže im podršku. O tome kako da prepoznaju ko im je prava podrška u procesu razvoda biće razgovarano na novom okupljanju Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama, u četvrtak 21. novembra.

“Postoje situacije u kojima savjeti koje dobijate nijesu dobri za vas i vašu djecu. Stoga, pažljivo birajte osobe koje vas podržavaju. Okrenite se onima koji su sposobni da slušaju i pomognu vam nečim korisnim, a ne onima koji ‘dolivaju ulje na vatru’”, poručuju iz Grupe.

Tokom dva sata, koliko traje okupljanje, roditelji će moći da podijele svoja iskustva, dobiju podršku, ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poziva sve roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 16 do 20 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Odgovore na brojna pitanja koja se tiču razvoda roditelji mogu pronaći u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva (5128 downloads), koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

Leave a Reply