Preko 2,5 hiljade prijava za Fond za kvalitet i talente

Foto: Facebook (Ministarstvo prosvjete)

U Ministarstvo prosvjete stiglo je preko 2.500 prijava za Fond za kvalitet i talente, iz koga se dodjeljuju godišnje nagrade najboljim nastavnicima i učenicima. To je, kako su kazali iz ovog resora, dvostruko više u odnosu na prošlu godinu, kada je stiglo preko 1000 prijava.

„Struktura ovogodišnjih prijava je kako slijedi: nastavnici osnovnih škola oko 620; nastavnici srednjih škola oko 380; nastavnici umjetničkih škola oko 80; učenici osnovnih škola oko 610; učenici srednjih škola preko 700; učenici umjetničkih škola oko 100“, navode iz Ministarstva.

Predsjednik petnaestočlane komisije koja će se baviti vrednovanjem ponuda je potpredsjednik Crnogorske akadmije nauka i umjetnosti akademik Ljubiša Stanković.

„Cijenim da broj prijava pokazuje kako sami kvalitet Fonda kao relativno novog instituta u propisima, tako i činjenicu da je prošle godine urađen kvalitetan posao, kojim je dobijeno dodatno povjerenje nastavnika i učenika u cjelokupan proces“, kazao je Stanković.

Komisija se, kao i prošle godine, sastoji kako od predstavnika Sindikata prosvjete i nevladinih organizacija, tako i od predstavnika direktora, strukovnih udruženja, Centra za stručno obrazovanje, Ispitnog centra, Zavoda za školstvo, te predstavnika Ministarstva prosvjete.

Kako navode iz Ministarstva kampanju za Fond za kvalitet i talente ove godine podržao je veliki broj javnih ličnosti, ali i nastavnika i učenika, a među kojima su: Zvonko Pavićević – predsjednik Sindikata prosvjete, Andrija Milošević – glumac; Katarina Bulatović – sportistkinja, Momčilo Zeković – pisac i kompozitor, Bojana Bojović-Golijanin – urednica jutarnjeg programa TV Vijesti, Marija Marković – urednica jutarnjeg programa TVCG, Radmila Stupar-Đurišić – psihološkinja, Branka Femić-Šćekić – glumica, Iris Polumenta – urednica na Prva TV, Darko Vukčević – direktor škole “Sergije Stanić”, Irena Madžgalj – učenica i prošlogodišnja dobitnica nagrade iz Fonda.

Prosjek nagrada će, kao i prošle godine, iznositi 1.000 eura, pojedine biti i do 2.000 eura, a očekuje se da će biti dodijeljeno oko 500 nagrada i to do kraja ove godine.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply