Radionice posvećene emocijama, jeseni i učenju engleskog jezika

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice školarci će kroz igru vježbati iskazivanje osjećanja. Za predškolce i mlađe školarce pripremili smo kreativnu radionicu na temu jeseni, ali i dvojezičnu o Petru Panu, na kojima će mališani unapređivati pažnju, koncentraciju, maštu i rječnik engleskog jezika.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 18. novembra u 19 sati uslijediće kreativna radionica pod nazivom Pozna jesen na papiru koju realizujemo u saradnji sa M.I. Art gallery.

Jesen je u svom carstvu boja najšarenija bajka koja budi posebnu radost kod mališana, a pogotovo kada se mogu igrati i  svojim prstićima stvarati magiju. Djeca će imati priliku da, koristeći papir, boje, kanap i listove dočaraju jesen po njihovoj mjeri. Na taj način razvijamo kreativnost, strpljenje, preciznost ali i učimo o jedinstvenosti radova, različitosti i jačamo samopouzdanje. Radionicu će voditi slikarka Ivana Milić, a je namijenjena mališanima uzrasta od 4 do 8 godina. Broj mjesta ograničen je na 15.

U utorak, 19.  novembra u 19 sati počinje nova zanimljiva radionica Let’s be lingual – prva dvojezična radionica koju realizuje nezavisni kreativni projekat Čigralište.

U toku radionice podjednako se komunicira na svom i na engleskom jeziku, a djeca se podstiču da engleski jezik usvajaju spontano kroz čitanje knjiga, razgovor i likovni izraz. Slično radionicama na maternjem jeziku koje Čigralište realizuje, uči se o važnosti pažljivog slušanja i fokusiranja na pročitano, kako bi se usvajalo pravilno izražavanje i novi termini. Strukturno i sadržajno ove radionice predstavljaju dodatak (pred)znanju engleskog jezika, te nadograđuju izražavanje i rječnik. Prva dvojezična radionica je posvećena priči o vječitom dječaku – Petru Panu. Radionicu će voditi profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić, a namijenjena djeci uzrasta od 6 do 8 godina koja žele učestvovati u dinamičnim i stimulativnim mozgalicama, posebno kreiranim kako bi podsticale usvajanje engleskog jezika. Broj mjesta je ograničen na 10.

U petak, 22.novembra sa početkom u 19 sati biće održana radionica pod nazivom Psihodrama- ispoljavanje emocija kroz glumu.

Budući da je veoma važno djecu od najranijeg uzrasta učiti da prepoznaju emocije i razgovaraju o njima, na ovoj radionici će djeca imati priliku da zamisle sebe u nekim situacijama koje njima izazivaju različita osjećanja (sreću, tugu ili ljutnju), a potom će različitim stimulativnim igrama i aktivnostima prikazati kako to svoje osjećanje saopštavaju roditeljima, drugarima ili zamišljenim osobama, prepoznajući na taj način određenu emociju uz njeno definisanje. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 9 do 14 godina, a vodiće je studentkinje psihologije Bojana Vušanović i Natalija Filipović. Broj mjesta je ograničen na 10.

Radionice realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

Leave a Reply