Majka uhapšena, djeca na ulici

Foto: Ilustracija

O hapšenju četrdesetčetvorogodišnje R.S. iz Berana, koja je samohrana majka četvoro djece, policija i tužilaštvo nijesu obavijestili Centar za socijalni rad kako bi oni pronašli utočište za njeno dvoje maloljetne djece, tvrdi njen advokat.

Ona je prije nedjelju dana uhapšena, jer je nožem teško ranila sugrađanina Dragomira Trišića (25), zbog čega joj je određen pritvor.

Njen advokat Velibor Marković kazao je za Dan da su policija i tužilaštvo u ovom, slučaju napravili nevjerovatan propust jer su bili u zakonskoj obavezi da o hapšenju R.S. prevashodno obavijeste Centar za socijalni rad, kako bi oni pronašli utočište za njeno dvoje maloljetne djece.

On je objasnio da se radi o samohranoj majci čija su djeca, nakon što joj je određen pritvor, ostala bez roditeljskog staranja, nezbrinuta i na ulici.

“I policija i tužilac su morali znati za tu situaciju i oni su bili u obavezi da zaštite i zbrinu tu djecu”, istakao je Marković.

Na osnovu stanja u spisima predmeta, tvrdi Marković, u konkretnom slučaju se radi o postupanju u nužnoj odbrani ili prekoračenju nužne odbrane usljed jake razdraženosti izazvane napadom, s obzirom da je njen rođeni brat, koji je invalid, napadnut u njihovoj kući od strane tri lica.

On je podsjetio da je nužna odbrana kada učinilac od sebe ili drugog otklanja istovremeni protivpravni neskriveni napad.

Izvor: Dan

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply