U srijedu predavanje povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa

Foto: Ilustracija

Sekretarijat za socijalno staranje, u saradnji sa Glavnim gradom Podgorica, povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, organizuje predavanje na temu Savremene metode praćenja i regulacije glukoze kod djece sa dijabetesom, u srijedu, 13. novembra, u kosoj sali Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“ u sa početkom u 12 časova.

Kako su najavili iz Sekretarijata, na predavanju učestvuju: prof. dr Saša Živić, redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Nišu, Ivan Terzić, sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada i doc. dr Vladimir Vojinović, medijator.

Prof. dr Živić rođen je 23. maja 1960. godine. Medicinski fakultet završio je 1985. godine. Magistrirao je 1993. godine na Medicinskom fakultetu u Nišu, doktorirao 1999. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. U doktorskoj disertaciji bavio se stanjem dijabetesa kod djece. Redovni je profesor na Medicinskom fakultetu u Nišu i šef Katedre za pedijatriju. Načelnik je odjeljenja za endokrinologiju Dečje klinike u Nišu i generalni sekretar Udruženja pedijatara Srbije.

Objavio je veliki broj radova u inostranim medicinskim časopisima i jedan je od najcitiranijih naučnika iz regiona.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply