Ove sedmice u fokusu robotika, motorika i koncentracija

U Igračkoteci i Razvojnom centru Nikšić, udruženja Roditelji, mlađi školarci će se oprobati na NTC poligonu i posebno osmišljenim aktivnostima sa ciljem podizanja intelektualnih sposobnosti, dok će stariji drugari imati priliku da konstruišu mehaničku kartonsku ruku.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 12. novembra u 19 sati uslijediće NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PPU Montessori Zvono i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik i Mravinjak, PPU Pinokio kod Delte, PPU Artić Pinokio koji imaju licencu za sprovođenje programa.

U toku radionice, djeca će putem asocijacija, zagonetnih pitanja, pokretnih igara i NTC poligona spretnosti razvijati brzinu razmišljanja i zaključivanja, pažnju i koncentraciju kao i koordinaciju pokreta i motoriku. Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 8 godina, a vodi je NTC lincencirani predavač iz NTC centra u Nikšiću, Marina Knežević. Broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 14. novembra u 18 sati biće održana radionica pod nazivom Robotika i majstorisanje, namijenjena djeci uzrasta od 10 do 12 godina.

Cilj radionice je podsticanje djece da putem edukativne robotike otkriju, postave i riješe problem, nauče da konstruišu i na jedan veseo i istraživački način pristupe rješavanju problema. Osim toga, ukazaće im se na važnost saradnje i timskog rada, ali i istrajnosti prilikom suočavanja sa izazovima. Djeca će imati priliku da učestvuju u aktivnostima fokusiranim na posmatranje objekta u pravom svijetu, razumijevanje kako radi i pravljenje modela koji može da reprodukuje pokrete i ponašanje. Radionicu je osmislila Tulia Uršic – italijanski ambasador Scientix-a i STEM nastavnik u Sant’Ambrođo Di Valpoličeli u Italiji, a realizovaće je Tanja Bogetić, profesorica informatike sa tehnikom. Broj mjesta ograničen je na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply