Sestre su potajno priželjkivale porođaj u istom danu

Priča o tri rođene sestre, koje su za manje od dva sata rodile – Stefanu, Uroša, Anju i Dariju – jedinstven je slučaj koji se dogodio u našoj zemlji, ali i šire… Svi se dobro osjećaju nakon porođaja carskim rezom, a majke priznaju da su potajno priželjkivale da se ovako nešto desi.

Riječ je o Podgoričankama – Oliveri Mugoša Midžor, Jasni Rakočević i Jeleni Vukčević, koje su na svijet donijele 4 bebe. Trenutno se oporavljaju u cetinjskoj bolnici i sabiraju utiske.

“Osjećam se fenomenalno, ne dešava se naravno svaki dan, mislim da je ovo jedan u ne znam koliko godina, što bi narod rekao. Mi nismo ni planirale, to je bilo potpuno onako neplanirano skroz, da smo htjele da planiramo ne bi bilo ovako sigurno”, kaže za Prvu Jelena Vukčević.

Neke od njih su se, kažu, i potajno nadale da će se poroditi istog dana.

“Kad smo ostale trudne to je bilo potpuno spontano, ali kako nam se bližio termin, svaka je bila pri kraju, 5 dana razlike je bilo, ja sam se iskreno potajno nadala”, kaže najstarija sestra Olivera Mugoša Midžor.

Trudnoća im je lako pala, jer su imale jedna drugu – međusobno su se savjetovale, i u isto vrijeme išle na preglede.

“Svi su ono bili oduševljeni – baš je ovo rijetki slučaj da se tri sestre tako isti dan porode, priča Jasna Rakočević.

Najviše se raduju tome što će njihova djeca – Stefana, Uroš, Anja i Darja, odrastati zajedno.

“Stvarno mnogo znači kad je neko iz familije u istoj situaciji kao vi, može podršku da vam da, tako očekujemo da će biti i sa našom djecom isto. To, da ćemo uživati u tome, kako u roditeljstvu, tako i naša djeca u odrastanju, svi skupa zajedno, isti dan rođeni, mislim da će im biti onako jedno fino djetinjstvo svakako”, kaže Olivera.

Tri sestre ostale su trudne u roku od pet dana. Ginekolog Predrag Jovović, priča da ovakav slučaj nije imao do sada, ni on, a ni njegove kolege.

“Ovo je prvi put da se tri sestre porode u isti dan, ja se ne sjećam ni dvije sestre da su se porodile, posebno ne da smo imali sreću da su jedni blizanci. Interesantno je bilo još od početka njihovih trudnoća kad su u razmacima od nekoliko dana došle da konstatujemo da su trudne”, kaže ginekolog Jovović.

Sestre su se porodile carskim rezom.

“Počeli smo u 9.10, tad je prva beba rođena, treći carski rez je urađen u 10 i 50. Zaista smo se potrudili, svako je dao svoj udio da operacija i porođaji proteknu uredno”, kaže načelnika ginekologije Tamara Jevšnik.

U operaciji je učestvovalo oko 10 stručnjaka, cetinjske bolnice Danilo 1.

Leave a Reply