Uvažite mišljenje bivšeg partnera kad god je to u interesu djeteta

Roditelj treba da uvažava mišljenje bivšeg partnera kad god je to u najboljem interesu djeteta, a zbog čega je to važno samohrani roditelji imaće priliku da razgovaraju na novom okupljanju Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama u Podgorici, u četvrtak, 7. novembra.

“Pitajte za mišljenje drugog roditelja, objasnite mu kako biste vi željeli riješiti problem. Iznesite svoje mišljenje kao predlog, a ne kao konačnu odluku ili ultimatum. Pitajte ga šta misli o tom predlogu i prihvatite činjenicu da on ima pravo na drugačije mišljenje. Pokažite da ste razumni tako da uvažavate mišljenje svog bivšeg partnera kad god je to u najboljem interesu djeteta”, poručuju iz Grupe.

Tokom dva sata, koliko traje okupljanje, roditelji će moći da podijele svoja iskustva, dobiju podršku, ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poziva sve roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 16 do 20 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Odgovore na brojna pitanja koja se tiču razvoda roditelji mogu pronaći u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva (5128 downloads), koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

Leave a Reply