Ove sedmice potraga za blagom i radionica o narodnim igrama

U Igračkoteci i Razvojnom centru Nikšić, udruženja Roditelji, ove sedmice predškolci će razvijati maštu, preciznost i motoriku, dok će se školarci zabaviti uz pokret i ples na radionici posvećenoj narodnim igrama.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 5. novembra u 18 sati biće održana radionica Učimo narodne igre, koju realizujemo u saradnji sa KUD- om Čigra.

Cilj radionice je prevashodno ukazati mališanima kako pravilno stajati, hodati, trčati, nakon čega se prelazi na učenje koraka. Tokom igre svi mišici su aktivni, a pokret i igra imaju veliku ulogu na razvoj opšte motorike. Djeca će imati priliku da saznaju zanimljivosti i uče o djelovima crnogorske narodne nošnje. Radionicu će voditi Ina Šekarić i Tamara Dragnić, a namjenjena je djeci uzrasta od 6 do 12 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 8. novembra u 19 sati počinje radionica Potraga za blagom, za djecu uzrasta od 4 do 6 godina.

Cilj radionice je podsticanje kreativnosti, mašte, ali i razvoj grube i fine motorike kod djece ovog uzrasta. Djeca će imati priliku da kreiraju izgled svoje kutije sa blagom, pri čemu će vježbati finu motoriku i kreativnost, dok će se šetnjom po dasci improvizovanog gusarskog broda učiti strpljenju i vježbati motoriku. Na kraju radionice će se zabaviti potragom za zajedničkim blagom. Radionicu će voditi psihološkinja Jovićevic Snežana i sociološkinja Milica Janjic Kostić, a broj mjesta ograničen je na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply