Ove sedmice radionice posvećene jesenjim čarolijama i pamćenju

U Igračkoteci i Razvojnom centru udruženja Roditelji u Nikšiću za ovu sedmicu pripremili smo kreativnu radionicu sa ciljem unapređenja koordinacije, fine motorike i mašte. Takođe, mališani će se zajedno sa roditeljima zabaviti na radionici posvećenoj pamćenju uz aktivnosti prilagođene njihovom uzrastu.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 29. oktobra u 18 sati počinje radionica Ajde da se igramo, sa našim drugarom, dječjim animatorom Žarkom Žapcem, u toku koje ćemo se posvetiti na još jedan način pamćenju.

Često kažemo da “djeca upijaju poput sunđera”. To je zato što stalno uče kako da uspostave nove veze. Ona stalno uče kako da uspostave vezu između onoga što opažaju i onoga što se u svijetu može otkriti. Djeca, kao i odrasli, nastoje da svako iskustvo povežu sa onim što već postoji, što već znaju i što im je na neki način blisko. Radionica je namijenjena roditeljima i djeci uzrasta od 5 do 8 godina. Kako bi se postigli što kvalitetniji rezultati preporučujemo roditeljima da dođu sa jednim djetetom, a kasnije vrlo lako mogu prenijeti umijeće igranja na ostalu djecu i članove domaćinstva. Broj mjesta je ograničen na 10.

U petak, 1. novembra u 18 sati biće odžana radionica pod nazivom Oživimo jesenje kiše koja je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 10 godina.

Cilj radionice je razvoj sposobnosti individualnog rada i razvoj grube i fine motorike kod djece ovog uzrasta. Djeca će imati priliku da upotrebom mašte, prstića i različitih materijala kreiraju jedinstvena djela posvećena jeseni i čarolijama koje nosi sa sobom, uz razvijanje kreativnosti i unapređenje koordinacije prstiju i ruku. Radionicu će voditi socijalna i omladinska radnica Tatjana Perović, a broj mjesta ograničen je na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply