Objavili edukativni video o vršnjačkom nasilju na internetu

 

Nevladina organizacija Djeca Crne Gore objavila je edukativni video na temu elektronskog vršnjačkog nasilja u kojem je prikazano kako ono izgleda i šta djeca, ukoliko trpe nasilje od vršnjaka na internetu, mogu sve da preduzmu kako bi se zaštitila.

Video je nastao u okviru projekta Upoznajmo i prepoznajmo e-nasilje koji su Djeca Crne Gore realizovali u partnerstvu sa Volonterskim klubom Gimnazije Gimnazije “Slobodan Škerović”.

Ovaj projekat je dio većeg projekta pod nazivom Koalicija protiv vršnjačkog nasilja u crnogorskim školama koji realizuje udruženje Roditelji u saradnji sa projektnim partnerima NVO Juventas, Unija srednjoškolaca Crne Gore, Centar za podršku lokalnog i regionalnog razvoja uz institucionalnu podršku Ministarstva prosvjete. Projekat finansira Evropska unija i kofinansira Ministarstvo janve uprave Crne Gore.

U projektu su učestvovale osnovne škole: “Vladimir Nazor” Podgorica, “Marko Miljanov” i “Radojica Perović” iz Podgorice, 29 Novembar iz Dinoše, “Vuko Jovović” iz Danilovgrada i “Njegoš” Cetinje.

“Vjerujemo da će škole nastaviti u ovom duhu i realizovati aktivnosti koje se tiču prevencije nasilja na internet”, kazali su iz organizacije Djeca Crne Gore.

Kako navode, u sklopu projekta Upoznajmo i prepoznajmo e-nasilje izrađene su i Smjernice o postupanju u slučajevima elektronskog vršnjačkog nasilja za zaposlene u vaspitno-obrazovnom sistemu.

U maju ove godine, kroz ovaj projekat, održana je dvodnevna obuka o vršnjačkom nasilju na internetu za nastavnike iz ovih šest škola.

Još jedan uspješan projekat je završen! Vjerujemo da će škole nastaviti u ovom duhu i realizovati aktivnosti koji se tiču prevencije nasilja na internetu. Projekat "Upoznajmo i prepoznajmo e-nasilje" smo partnerski realizovali sa Volonterskim klubom Gimnazije Gimnazija Slobodan Škerović. Ovaj projekat je dio većeg projekta pod nazivom “Koalicija protiv vršnjačkog nasilja u crnogorskim školama” koji realizuje NVO Roditelji u saradnji sa projektnim partnerima NVO Juventas, Unija srednjoškolaca Crne Gore, Centar za podršku lokalnom i regionalnom razvoju uz institucionalnu podršku Ministarstva prosvjete. Projekat finansira Evropske unija i kofinansira Ministarstvo jave uprave Crne Gore.Zahvaljujemo škole koje su učestvovale u projektu: OŠ,,Vladimir Nazor'' Podgorica, Oš Marko Miljanov Podgorica, Ju oš "29 Novembar" Dinoša/ IP SHF "29 Nëntori" Dinoshë, OŠ,,Radojica Perovic '', JU OS Vuko Jovovic-Danilovgrad i JU OS "Njegos"-Cetinje. Takođe, zahvaljujemo se članovima radne grupe koji su izradili SMJERNICE O POSTUPANJU USLUČAJEVIMA ELEKTRONSKOGVRŠNJAČKOG NASILJA ZA ZAPOSLENEU VASPITNO-OBRAZOVNOM SISTEMU, Darku Ivanovicu za izradu video spota i posebno se zahvaljujemo Vanja Mikulic Rakocevic na odličnoj saradnji i velikom trudu. Nadamo se da će vam se svidjeti ovaj video!

Gepostet von Djeca Crne Gore am Mittwoch, 23. Oktober 2019

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply