Uprava “Đine Vrbice”: Svaki navod je neistinit, vrtić Ljubović je uslovan

Foto: Printscreen RTCG

Informacije koje je objavila organizacija KOD, a koje su prenijeli mediji, o tome da je prostor u kojem se nalazi vaspitna jedinica Ljubović zakupljen bez lista nepokretnosti i transparentnog procesa, kao i da je neuslovan, nijesu tačne, tvrde iz JPU “Đina Vrbica”.

“Prenošenjem netačne informacije i optužbe, kojima je prikazana slika vrtića u najlošijem izdanju, javnost se dovedi u zabludu, posebno u dijelu kojim se tvrdi da zgrada u kojoj se nalazi pomenuta organizaciona jedinica, nema upotrebu dozvolu, i da je neuslovna i nebezbjedna”, navode iz Uprave ove JPU.

U svom reagovanju navode da je prava informacije ta da se vrtić nalazi u zgradi koja ima upotrebnu dozvolu i prostor u kojem se nalazi ova oprganizaciona jedinica je upisan u katastar, odnosno List nepokretnosti je uredan.

Dalje, tvrde oni, procedura za zakup predmetnog prostora je u cjelosti ispoštovana i prostor je zakupljen u postupku koji je sproveden u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama u tzv. hitnom postupku nabavke, što je, kako kažu očigledno, bilo nužno zbog naglog povećanja broja upisane djece.

“Što se tiče zamjerki da je prilaz zbog garaže nemoguć, isto nije tačno. Tačno je jedino da se u vrtić kolima ne može ući, što, nadamo se, nije problem”, kaže se u reagovanju.

Iz uprave ističu da je već na početku korišćenja zakupljenog prostora, iskazana ogromna zainteresovanost za upis djece u ovaj vrtić, što, vjerujuju oni, samo po sebi demantuje navode o njegovoj „neuslovnosti“.

Dodaju i nekoliko detalja o zakupu ovog prostora u kome se sada nalazi jedinica Ljubović.

“Naime, nakon završenog upisa djece za ovu školsku godinu, imali smo problem prebukiranosti u vrtićima na Zabjelu i morali smo hitno da reagujemo. Napori da dođemo do prostora u javnom vlasništvu i adaptiramo ga za septembar nijesu se ostvarili, pa smo se odlučili za zakup prostora sa ugovornom klauzulom „zakup za otkup“. Da pojasnimo i medijima i javnosti, to znači da će prostor, ako nakon tri godine bude i dalje postojala opravdanost zakupa, moći da pređe u vlasništvo Ustanove, i to tako što bi sva uplaćena sredstva po osnovu zaključenog Ugovora o zakupu na period od tri godine, bila uračunata u otkupnu cijenu”, kazali su iz “Đine Vrbice”.

Dodaju da su, u cilju opravdanosti svojih navoda i da bi javnost upoznali sa pravim stanjem stvari, snimili vrtić i izjave nekoliko roditelja čija djeca idu u ovu vaspitnu jedinicu.

VJ "LJUBOVIĆ"

REAGOVANJE: SVAKI NAVOD JE NEISTINIT, VRTIĆ „LJUBOVIĆ“ JE USLOVAN!Na Televiziji „Vijesti“, te u ND „Vijesti“ i portalu „Vijesti“, prenijeta je informacija preuzeta od organizacije KOD, o jedinici predškolske ustanove „Đina Vrbica“ pod nazivom „Ljubović“.Prenošenjem netačne informacije i optužbe, kojima je prikazana slika vrtića u najlošijem izdanju, javnost se dovedi u zabludu, posebno u dijelu kojim se tvrdi da zgrada u kojoj se nalazi pomenuta oprganizaciona jedinica, nema upotrebu dozvolu, i da je neuslovna i nebezbjedna.Prava informacije jeste ta da se vrtić nalazi u zgradi koja ima upotrebnu dozvolu i prostor u kojem se nalazi naša oprganizaciona jedinica je upisana u katastar, odnosno List nepokretnosti je uredan.Nadalje, procedura za zakup predmetnog prostora je u cjelosti ispoštovana i prostor je zakupljena u postupku koji je sproveden u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama u tzv. hitnom postupku nabavke, što je, očigledno, bilo nužno zbog naglog povećanja broja upisane djece.Što se tiče zamjerki da je prilaz zbog garaže nemoguć, isto nije tačno. Tačno je jedino da se u vrtić kolima ne može ući, što, nadamo se, nije problem.Ističemo i to da je već na početku korišćenja zakupljenog prostora, iskazana ogromna zainteresovanost za upis djece u ovaj vrtić, što, vjerujemo, samo po sebi demantuje navode o njegovoj „neuslovnosti“.Dodaćemo i nekoliko detalja o zakupu ovog prostora u kome se sada nalazi jedinica „Ljubović“. Naime, nakon završenog upisa djece za ovu školsku godinu, imali smo problem prebukiranosti u vrtićima na Zabjelu i morali smo hitno da reagujemo. Napori da dođemo do prostora u javnom vlasništvu i adaptiramo ga za septembar nijesu se ostvarili, pa smo se odlučili za zakup prostora sa ugovornom klauzulom „zakup za otkup“. Da pojasnimo i medijima i javnosti, to znači da će prostor, ako nakon tri godine bude i dalje postojala opravdanost zakupa, moći da pređe u vlasništvo Ustanove, i to tako što bi sva uplaćena sredstva po osnovu zaključenog Ugovora o zakupu na period od tri godine, bila uračunata u otkupnu cijenu.Na samom kraju, u cilju opravdanosti naših navoda šaljemo slike, ali i snimak vrtića sa izjavama roditelja, da bi se javnost upoznala sa pravim stanjem stvari, koje stanje stvari je, nažalost, u vašem mediju predstavljena na najgori način, a samim tim i naša ustanova. Snimak će biti objavljen na društvenim mrežama, a očekujemo da portal „Vijesti“ takođe integralno prenijese snimak, baš kako je objavljen i snimak organizacije KOD. Očekujemo takođe da Televizija „Vijesti“ prenese makar kadrove iz video-materijala koji je u prilogu.Uprava JPU „Đina Vrbica“

Gepostet von JPU Đina Vrbica – Podgorica am Samstag, 26. Oktober 2019

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply