Rapisan konkurs za idejno rješenje za školu u Tološima

Ilustracija

Ministarstvo prosvjete raspisalo je konkurs za idejno arhitektonsko rješenje osnovne škole u naselju Tološi u Podgorici, za koju očekuju da će početi da se gradi u toku naredne godine.

Konkurs će biti otvoren do 21. januara naredne godine. Prema projekcijama, vrijednost radova biće oko 7 miliona eura i ušla je u Kapitalni budžet. Objekat će biti kapaciteta za oko 1. 200 djece, površine oko 5,5 hiljada m2, a imaće i salu za fizičko vaspitanje površine oko 1,4 hiljade m2.

“Planirano je 15 matičnih učionica za đake mlađih razreda, 5 predmetnih i pet specijalizovanih učionica, informatička učionica, ali i fiskulturna sala i drugo. Maksimalna spratnost objekta je P+2. Napominjemo i da je Konkursom traženo i idejno rješenje za potencijalnu drugu fazu ovog objekta, kao bi postjala mogućnost za proširenje Škole, ukoliko u budućnosti bude potrebe i za time”, objašnjeno je iz Ministarstva prosvjete

Načelnik Službe investicija u Ministarstvu prosvjete, Filip Grujić najavio je da će uslijediti procedure koje se moraju ispoštovati, ali da je već prošao dio koji je oduzimao najviše vremena.

“Naime, javnost mora znati da konkursima i pozivima za izgradnju nekog javnog objekta prethode višemjesečne pripreme, a tako je bilo i ovdje. Od potrebe da se donese pravilnik na temu konkursa za urbanističko-arhitektonska rješenja javnih objekata, pa nadalje. Zato mi je drago da smo ušli u fazu kada možemo da kažemo da naredne godine očekuje početak gradnje ove škole”, kazao je Grujić.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply