Ove sedmice kreativna i edukativna radionica

U Igračkoteci i Razvojnom centru udruženja Roditelji u Nikšiću ove sedmice biće u fokusu kreativnost i vokabular. Školarci će imati priliku da oslikaju slagalicu i zajedno formiraju jedinstvenu priču, ali i uče o superherojima, usvajajući riječi na engleskom jeziku.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 22. oktobra, u 18 sati uslijediće nova likovna radionica pod nazivom Moja puzlamoja priča koja je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

Na kreativnoj radionici djeca će, koristeći crtačke i slikarske tehnike na svojim slagalicama oslikati svoju priču kroz teme “Šta volim” ili “Šta ne volim”, a zatim u završnom dijelu od jedinstvenih individualnih radova sastaviti jednu slagalicu odnosno sliku u slikama, koja će biti zajednički proizvod svih mališana. Cilj radionice je razvoj fine motorike, koordinacije oko-ruka, te kreativnog izražaja mališana, kao i unapređivanje samopouzdanja kod djece. Radionicu će voditi Ivana Dragović, a broj mjesta ograničen je na 15.

U petak, 25. oktobra od 19 sati biće održana edukativna radionica pod nazivom Superheroji, namijenjena djeci uzrasta od 8 do 12 godina.

Djeca će  razvijati sposobnost individualnog, rada u paru i grupnog rada, sposobnost komunikacije i stvaranja i korišćenja kreativnih ideja. Kroz raznovrsne aktivnosti savladaće vokabular koji se odnosi na vještine i mogućnosti superheroja. Djeca će imati priliku da osmisle svoje superheroje i opišu ih na engleskom jeziku. Radionicu vode nastavnice Milena Danilović i Aleksandra Krivokapić iz Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM u English Access Microscholarship Programu Nikšić. Broj mjesta ograničen je na 15.

Leave a Reply