Dr Alma Drešević spasila jednogodišnje dijete koje nije davalo znake života

U Domu zdravlja Podgorica na Starom aerodromu prije nekoliko dana odigrala se prava drama jer je hitno dovedeno dijete koje nije davalo znake života, ali ga uspjela reanimirati i spasiti dežurna pedijatrica Alma Hajdarpašić Drešević.

Jedna od majki koja je u tom trenutku bila u Domu zdravlja ispričala je da je hodnikom te ustanove zakukala unesrećena žena koja je u svom naručju držala jednogodišnje dijete koje nije davalo znake života.

Dijete se gušilo zbog zaglavljenog piona društvene igre i nije disalo.

“Doktorica je očajnički pokušavala da izvadi strano tijelo iz grla djeteta i u tome je uspjela. Sama pristupa reanimaciji, tj masaži srca i vještačkom disanju metodom usta na usta djetetu kojem su usta krvava”, napisala je na Podgoričkom vremeplovu majka koja je tu veče u Dom zdravlja dovela dijete na kontrolni pregled i svjedočila ovom događaju.

Prema njenim riječima, samo zahvaljujući prisebnosti doktorice, dijete je vraćeno u život. Hitna pomoć koja je stigla par minuta poslije toga je odvela dijete u bolnicu, a prema infomacijama ove žene sada je stabilno i nije životno ugroženo.

“Ne znam da li će imati manje ili veće posledice zbog vremena provedenog bez vazduha, ali je dijete ŽIVO. Sve pohvale za našeg savršenog pedijatra. O ovome ne pišu ni roditelji djeteta, niti portali i osjećala sam potrebu da sa drugima podijelim njen nadjljudski podvig”, navodi majka.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply