Ove sedmice NTC radionica i Note prirode

U Igračkoteci i Razvojnom centru udruženja Roditelji u Nikšiću za ovu sedmicu pripremili smo dvije besplatne radionice. Mališani će razvijati kreativnost i finu motoriku na radionici posvećenoj jeseni. Malo stariji drugari će se oprobati na NTC poligonu i posebno osmišljenim aktivnostima za njihov uzrast.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović“, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 15. oktobra u 19 sati počinje NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PPU Montessori zvono i NTC centrima Crne Gore –  NTC centar Podgorica, NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, NTC centar Mravinjak, Artić Pinokio koji imaju licencu za sprovođenje programa.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 10 godina, a vodi je NTC licencirani predavač iz NTC centra u Nikšicu Tanja Raičević. U toku radionice, djeca će imati priliku da učestvuju u raznim igrama kao što su asocijacije, pitalice, mudra lopta, progutano slovo, NTC šifre. Na taj način razvijaće funkcionalno znanje, psihomotiričke i intelektualne sposobnosti, kao i motoriku i brzinu razmišljanja i zaključivanja.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović u cilju podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 17. oktobra u 18 sati biće održana radionica pod nazivom Note prirode, koju realizujemo u saradnji sa Igraonicom Patuljac.

Cilj radionice je razvoj kreativnosti i mašte, stimulacija i unapređenje fine motorike, razvijanje odnosa sa prirodom i korišćenje iste u praktične i umjetničke svrhe. Prijavljeni mališani će imati priliku da prave bundevice i maske od lišća ali i druže se sa vršnjacima u podsticajnoj atmosferi, kreirajući jedinstvena umjetnička djela koja će nositi kući. Radionicu će voditi psihološkinja Amra Garčević, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 8 godina. Broj mjesta ograničen je na 15.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply