Ove sedmice radionice posvećene reciklaži i bojama jeseni

U Igračkoteci i Razvojnom centru udruženja Roditelji u Nikšiću ove sedmice biće organizovane dvije besplatne radionice za djecu. Školarci će imati priliku da uče o reciklaži i sami kreiraju svoju igračku, ali i zabave se na kreativnoj radionici na temu jeseni.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović“, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 8. oktobra u 18 sati počinje radionica pod nazivom Reciklažom do igračke, koja je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 9 godina.

Planeta Zemlja je naša velika kuća koju treba redovno da čistimo, uređujemo i brinemo o njoj. Ekološku svijest treba razvijati od najranijeg doba djeteta ali tako da djetetu uzor budu odrasli od kojih uče oponašajući ih. Drugari će imati priliku da nauče kako od starih novina, kartona, plastike, konca i mnogih drugih materijala mogu napraviti igračke i zabaviti se igrajući se njima, stvarajući na taj način sopstvena umjetnička djela i unikatne igračke. Radionicu će voditi učiteljica Željka Šćepanović, a broj mjesta ograničen je na 15.

U četvrtak, 10. oktobra u 19 sati biće održana kreativna radionica pod nazivom Boje jeseni, koju realizujemo u saradnji sa umjetničkom školom Atelje Dali.

Jesen je čarobno godišnje doba koje uvijek budi maštu kod djece različitim bojama lišća i prirode. Cilj radionice je upravo podsticanje mašte, kreativnosti i eksperimentisnje sa različitim materijalima, kombinovanje likovnih tehnika u cilju motivacije i podsticaja za što orginalniji likovni izraz. Radionicu će voditi likovni pedagog Budimirka Dubretić, a namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 10 godina. Broj mjesta ograničen je na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply