6. info dan Stiže nam beba okupio buduće roditelje i specijaliste iz oblasti medicine

Udruženje Roditelji i socijalno preduzeće Kreativa Lab su u petak, 4. oktobra, u atrijumu podgoričkog šoping mola Delta City, organizovali šesto izdanje Info dana o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, Stiže nam beba.

Brojne trudnice i njihovi partneri koji su posjetili Info dan prisustvovali su predavanjima, prezentacijama i panel diskusiji na temu trudnoće, dojenja i priprema za rođenje bebe, organizovanim u saradnji sa Domom zdravlja Podgorica i Kliničkim centrom Crne Gore. Osvojili su i brojne poklone i upoznali se sa proizvodima koji su im neophodni na početku roditeljstva i dok se pripremaju za tu ulogu.

Od trudnoće do motoričkog razvoja, ali i pravima o obavezama roditelja kada dobiju bebu prisutne su proveli ginekološkinje Željka Ralević i Aida Šahmanović medicinske sestra Dajana Zlatičanin, babica Jelena Vučković neonatološkinja Danojla Dakić, neonatološka sestra Milica Đoković, patronažna sestra Sanela Rastoder, pedijatrica Paša Divanović i fizijatarica Milena Adžić. Naše gošće su bile i Marijana Vujović i Aleksandra Džankić iz MUP-a Crne Gore kao i glumica Ivona Čović Jaćimović i influenserka Tijana Osmanagić (@crnogorski_sanjar) kao i fotografkinja Aida Dizdarević.  Roditelji su mogli saznati što ih čeka u toku trudnoće i porođaja, kada bi trebalo da počnu da posjećuju Školu za trudnice Doma zdravlja Podgorica i što ih tamo čeka, koje procedure ih očekuju u porodilištu, kada se beba rodi što se dešava u njenim prvim danima i mjesecima, na koji način da njeguju bebu, kako se ona razvija i kako da reaguju na neke zdravstvene probleme. Među temama kojima smo se bavili su bio je i motorički razvoj djeteta kao i prijava dijeteta u evidencije Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i Fonda za zdravstvo, pokloni i vrste podrške od države i opština. Posebna pažnja je bila posvećena dojenju, pa su trudnice i porodilje u toku cijelog dana mogle da se informišu o toj temi kod vršnjačkih savjetnica za dojenje udruženja Roditelji, a organizovan je i poseban panel na kojem se govorilo o iskustvima majki i njihovoj istrajnosti da doje “, kazali su iz udruženja Roditelji.

Tokom Info dana Stiže nam beba bilo je zanimljivo i mališanima koji će uskoro dobiti sestru ili brata jer je Razvojni centar udruženja Roditelji u izdvojenom kutku za njih organizovao kreativno-edukativne radionice i zabavne aktivnosti, kako bi njihovi roditelji mogli nesmetano da slušaju predavanja i prezentacije.

Tokom Info dana posjetioci su se i upoznali sa ponudom privatnih ordinacija i kompanija koje na domaćem tržištu nude usluge i proizvode neophodne svima koji čekaju novog člana porodice kao i kada on stigne. Predstavili su se: Pedijatrijske ordinacije KidsMedical i Medikid, Tosama, Baby Atlas, Amicus Farm, Aida Dizdarević, Ortus – Holle, Glosarij, Sebamed, Nutrino, KidsLand, Party Time, Leader Kids, Brita, Comsetics i Cik Cak Šnajderaj. Voda Suza je i ovog puta obezbijedila osvježenje.

Partner Udruženja i socijalnog preduzeća Kreativa Lab u realizaciji Info dana bio je šoping mol Delta City.

Prvo predavanje na Info danu Stiže nam beba je počelo. Naša gošća je ginekološkinja Željka Ralević.

Gepostet von Roditelji.me am Freitag, 4. Oktober 2019

Kroz trudnoću nas provodi ginekološkinja Željka Ralević iz Dom zdravlja Podgorica, Primary Health Care Center Podgorica

Gepostet von Roditelji.me am Freitag, 4. Oktober 2019

Škola za trudnice Dom zdravlja Podgorica, Primary Health Care Center Podgorica je važan partner svim trudnicama u Glavnom gradu i zbog toga su danas sa nama i njihova Dajana Zlatičanin

Gepostet von Roditelji.me am Freitag, 4. Oktober 2019

Neonatološkinja Danojla Dakić iz Instituta za bolesti djece Klinicki Centar Crne Gore objašnjavala je APGAR skor i koji parametri se ocjenjuju na rođenju da bi se procijenilo stanje bebe nakon izlaska iz materice.

Gepostet von Roditelji.me am Freitag, 4. Oktober 2019

Neonatološka sestra Klinike za ginekologiju i akušerstvo Klinicki Centar Crne Gore Milica Đoković objašnjava šta je fiziološka žutica i šta se dešava kada je beba dobije.

Gepostet von Roditelji.me am Freitag, 4. Oktober 2019

Dolazak patronažne sestre nakon rođenja djeteta većina roditelja željno isčekuje. Kada će ona doći i šta treba da urade roditelji iz Glavnog grada da bi ona došla govori patronažna sestra Dom zdravlja Podgorica, Primary Health Care Center Podgorica

Gepostet von Roditelji.me am Freitag, 4. Oktober 2019

Sanela Rastoder iz Dom zdravlja Podgorica, Primary Health Care Center Podgorica pokazuje roditeljima kako da kupaju, povijaju, njeguju bebinu kožu, ishrani…

Gepostet von Roditelji.me am Freitag, 4. Oktober 2019

Gepostet von Roditelji.me am Freitag, 4. Oktober 2019

O dojenju razgovaramo sa glumicom Ivona Čović Jaćimović i Tijanom Osmanagić poznatom na Instagramu kao @crnogorskisanjar

Gepostet von Roditelji.me am Freitag, 4. Oktober 2019

Dr Milena Adžić iz Instituta za bolesti djece i ove godine je sa nama i govori o motoričkom razvoju

Gepostet von Roditelji.me am Freitag, 4. Oktober 2019

Sa nama su i predstavnice MUP-a koje roditeljima govore o tome koje ih procedure očekuju kada budu prijavljivali dijete u njihove evidencije.

Gepostet von Roditelji.me am Freitag, 4. Oktober 2019
SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply